StoryEditorOCM
Splitsjever i jug

Splićanina oduševila gesta najmodavca iz Zagreba pod kodnim imenom ‘Prostor Ilica‘: Poslat ću mu drniški pršut i sir! 

24. ožujka 2020. - 22:16
Splićanin Mario Božović neće morati plaćati najamninu za poslovni prostor u Ilici zahvaljujući dobrom najmodavcu

Bez obzira na veliku količinu negativnih vijesti koje nas bombardiraju sa svih strana, svaka lijepa gesta za koju čujemo, smiruje preopterećene misli i pruža novu nadu da će, jednog dana kada sve ovo završi, sve biti u redu.

Evo još jedna takva pričam, a glavni akter je gospodin kojeg ćemo nazvati Prostor Ilica, budući da je tako "spremljen" u mobitelu Maria Božovića, Splićanina koji već neko vrijeme živi i radi u Zagrebu.

U Splitu i Zagrebu je otvorio trgovinu u kojoj se prodaju proizvodi od industrijske konoplje. Naravno, obje su zatvorene zbog pandemije koronavirusa i sigurno se zapitao kako će ovaj mjesec platiti najam poslovnih prostora, ali vlasnik jednog, i to onog u najpoznatijoj zagrebačkoj ulici, smirio mu je misli samo jednom porukom koja mu je jutros osvanula na ekranu mobitela.

- Pozdrav Mario. Zaboravite na plaćanje najma dok ovo ne prođe. Pozdravi mi sve u Garici. Pozdrav - kratko je napisao obzirni gospodin Prostor Ilica. Naravno, Mario se tome nije nadao.

- Nisam očekivao. Stvarno me šokirao. Ne radi se o novcima nego o dobroti malih ljudi koji misle na druge male ljude. Svi trebamo izvući primjer iz ovoga - kazao nam je Mario i sa zadovoljstvom podijelio dobro djelo vlasnika prostora u Ilici, koji vjerojatno ovaj članak nije očekivao, a sigurno će ga razveseliti i drniški pršut i sir koji će dobiti zbog ove geste.

- Moram mu se zahvaliti. Stvarno me šokirao. Mislim da bi se drugi trebali ugledati na njega, jer je svim obrtnicima, trgovcima, ugostiteljima u ovom trenutku stvarno nešto i nadam se da ćemo se brzo izvući iz ovoga - poručio je Mario, koji je nešto mirniji zahvaljujući osobi koja mu nije niti brat, niti majka, niti rođak, već samo čovjek koji je prepoznao i pronašao način kako može pomoći nekome u ovoj nevjerojatnoj situaciji u kojoj smo se svi našli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 14:20