StoryEditorOCM
Splitpa di baš tu?

Splićanin upozorava na suludu lokaciju novih kontejnera: ‘Ovo može biti jako opasno za vozače!‘ U Čistoći ne misle tako

Piše T. Ga.
7. ožujka 2024. - 12:28

Polupodzemni spremnici za otpad postavljaju se na sve više lokacija u Splitu, no naš čitatelj upozorava da bi jedna od njih mogla biti opasna za odvijanje prometa.

Radi se o Ulici Ivana pl. Zajca i to ispod zgrade Fregata gdje su polupodzemni spremnici za otpad postavljeni pokraj - zavoja.

image
Saša Burić/Cropix

Upravo zbog zavoja, čitatelj se pita je li se tu mislilo o sigurnosti osoba u vozilu koje tamo naiđe za vrijeme dok kamion "Čistoće" prazni polupodzemne spremnike za otpad, pa time i za sigurnost terenskih djelatnika tog komunalnog poduzeća koji u tom trenutku rade na pražnjenju spremnika. Odnosno, kako će "Čistoća" tamo prazniti spremnike, a da to ne bude ugrožavalo promet?

image
Snimio čitatelj

Evo što kažu u "Čistoći":

- Kod postavljanja polupodzemnih spremnika vodi se računa o nizu faktora. To su dovoljan prolaz na nogostupu za pješake, ulazak u zelenu površinu ili ako su stabla u blizini, što se radi u koordinaciji s Gradom. Gleda se kolika je udaljenost od objekata, različite vrste podzemnih instalacija za telefon, elektroinstalacije, vodu.

image
Snimio čitatelj

- U ovom slučaju, zbog podzemnih instalacija su eliminirane lokacije koje su bile bliže zgradi Ruđera Boškovića 5-7. Što se tiče sigurnosnog aspekta prilikom pražnjenja, kada se kamion pozicionira kod prvog kontejnera (gledano iz pravca Zajčeve prema Poljičkoj), isti je vidljiv iz kada se dolazi s veće udaljenosti iz Zajčeve.

image
Saša Burić/Cropix

Također, pedesetak metara prije te pozicije postoji znak o ograničenju brzine na 30 kilometara na sat. Riječ je o prometnici s dva traka za vožnju automobila te iz tog razloga neće doći do zastoja u prometu - odgovorili su iz komunalne tvrtke.

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:48