StoryEditorOCM
Split'lukava' kombinacija

Splićanin u džep pospremio 750 tisuća kuna, a nije ni sekunde radio!

Piše M. DIDIĆ
23. svibnja 2016. - 18:51
tiket

Desetogodišnje igranje na datum, mjesec i i godinu svog rođenja 42-godišnjem Splićaninu donijelo je na talijanskom lotu dobitak od čistih 750 tisuća 883 kune i 84 lipe.

Splićanin je godinama u poslovnicama Stanleybeta u Vukovarskoj i kasnije u Dubrovačkoj ulici u Splitu uplaćivao svaki tjedan po 12 kuna i 80 lipa i stalno je igrao na brojeve 1, 10, 19, 74. 

S obzirom da je Splićanin rođen 1. listopada 1974. godine, nije teško zaključiti da je igrač stalno forsirao dan, mjesec i godinu kada je došao na svijet, vjerujući da će mu tako uplaćeni tiket kad-tad donijeti sreću. 

I to se upravo dogodilo, a sudbonosna je bila uplata u kladionici Stanleybeta u Dubrovačkoj 61 na splitskim Plokitama. Kada su ti brojevi na talijanskom lotu konačno i prošli, slavlje je bilo veliko. 

Splićanin je u biti dobio 998 tisuća i 400 kuna, ali mu je država dobitak "odvadila" za 247 tisuća i 515 kuna koliko je na ovaj dobitak slavodobitnik trebalo platiit poreza majčici Hrvatskoj kako bi ona mogla "nahraniti" svoju administraciju.

No unatoč tome, Splićanin mora biti jako sretan, a nismo doznali sa koliko je nagradio radnicu kod koje je listić uplatio.

Iz kladionice Stanleybet su nam poslali kopiju uplaćenog tiketa, sistem četvorka, talijanskog lota, ali nam nisu ni riječ htjeli reći o identitetu dobitnika koji je kako nam rekoše "želio ostati anoniman."

Treba mu čestitati i ne smijemo mu u ovim teškim vremenima zamjeriti na anonimnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2023 05:47