StoryEditor
SplitOPG2GO

Splićanin pokrenuo online aukciju: Nadmeću se trgovine, restorani i tržnice s proizvođačima, OPG-ovima... Odlično ide, uključili su se i veliki lanci

22. svibnja 2020. - 12:33
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Internetska stranica "OPG2Go" koja je namijenjena online prodaji proizvoda domaćih OPG-ova, mesara i ribara dobila je novu mogućnost.

Zbog učestalog problema hrvatskih proizvođača kojima propadaju mandarine, jagode, mlijeko, meso i brojni drugi proizvodi, 33 godišnji Splićanin Dejan Grepo na novoosmišljenoj platformi doskočio je tom problemu.

- Na ovoj stranici svi ti proizvodi mogu biti ponuđeni svim otkupljivačima u Hrvatskoj u svega par klikova putem OPG2Go Aukcije namirnica. Tako se otvara jedan skroz novi tip trgovine, prvi puta u Hrvatskoj gdje će se moći nadmetati za proizvode i otkupljivači, kao što su trgovine, restorani, tržnice, ali i proizvođači, OPG-ovi, mesari i ribari - veli Grepo. Riječ je, naime, o prvoj Hrvatskoj online aukciji za prodaju namirnica domaćih proizvođača.

- Korisnici mogu kreirati nabavnu aukciju (prihvatiti najnižu ponudu) i prodajnu aukciju (prihvatiti najveću ponudu) te odrediti maksimalnu količinu namirnica, početnu cijenu za aukciju, vrijeme trajanja, opis namirnice i podatke za dostavu. Svi registrirani korisnici prilikom registracije ostavljaju podatke koji idu u provjeru te se time osigurava valjanost njihovih ponuda te prilikom registracije prihvaćaju uvijete i pravila za sudjelovanje u aukciji - objasnio je naš sugovornik. Za sudjelovanje je potrebna prijava te nakon toga ostaviti ponudu za proizvod za koji se nadmećete.

- Kontaktirali smo sve veće trgovačke lance u Hrvatskoj i već imamo registrirana dva velika trgovačka lanca koji će koristiti OPG2Go Aukcije za nabavku namirnica za svoje poslovnice, uskoro se će nam se javiti i ostali te se nadamo da će broj otkupljivača biti što veći, ali i da će se osim trgovačkih lanaca tu naći i restorani, kao i sami privatni otkupljivači - navodi Dejan Grepo koji je u izolaciji svoga doma, za vrijeme trajanja strogih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, osmislio stranicu "OPG2Go".

image
Dejan Grepo s obitelji
Privatni Album

Već smo pisali o novoj mogućnosti u svijetu interneta. Tada nam je kazao da je platforma "OPG2Go" nastala jer je osjetio potrebu kupaca koji su htjeli nabaviti željene proizvode, kao i OPG-ovaca i prozivođača koji nisu imali mnogo načina kojima bi došli do kupaca. Dejan je zato svoje znanje o informatičkoj tehnologiji iskoristio tako što je kreirao web trgovinu te istoimenu aplikaciju.

Stranica je formirana još početkom travnja kada su počeli s registracijom proizvođača, OPG-ova koji se žele uključiti u ovaj projekt, a zamišljena je tako da funkcionira u cijeloj Hrvatskoj.
Osim razmjene proizvoda direktno od proizvođača do vrata kupaca, nova mogućnost je već spomenuta aukcija o kojima će korisnici biti obaviješteni, a sami će odlučiti u kojima će sudjelovati. Kaže Dejan, važno je da konačno imaju tu mogućnost i pozvao je OPG-ove, mesare, ribare da se besplatno registriraju i ponude svoje proizvode na prodaju na web shopu i aplikaciji "OPG2Go".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 08:09