StoryEditorOCM
SplitŠOFERŠAJBA

Splićanin na vozilu ostavio poruku prometnom redaru: ‘Kad mi kreneš pisat treću kaznu u tri dana, samo se sjeti...‘

Piše T. Ga.
26. svibnja 2023. - 10:31

- Za prometnog redara. Kad mi kreneš pisati treću kaznu u tri dana - sjeti se da ste nam u zadnja 3 mjeseca uzeli 20 parking mjesta bez da ste na ponudili alternativu! Nemamo di parkirati, a više nemam ni novaca za te vaše kazne.

Tu poruku ostavio je ogorčeni vlasnik vozila kojeg je parkirao na vrhu Iločke, a objavila ju je Građanska inicijativa za bolji i ugodniji život na Plokitama na Facebook stranici Građanska inicijativa Naprid Plokite naprid Siromašna.

Gdje će građani parkirati svoja vozila postao je vrući problem.

- I za i protiv stupića samo. Ovisi o situaciji i svrsi. Nažalost, nužno su zlo. Svrha bi im trebala biti zabrana parkiranja automobila na nogostupu, odnosno omogućavanje prolaska pješaka, a osobito roditeljima s dječjim kolicima.

- No, u zadnje vrijeme, u našem kvartu, posebno u Vinkovačkoj ulici imamo postavljanje metalnih ogradica, ograda i stupića s drugom svrhom. Nismo protiv toga, osobito kad su u pitanju zemljane površine u drvoredu, jer se grozimo onih jaraka koji se stvaraju nakon parkiranja kombija i kamiona.

image
Facebook/Građanska inicijativa Naprid Plokite naprid Siromašna

- Kao što smo spomenuli, upravo se ogradice i stupići zapravo i postavljaju iz tog razloga u zadnje vrijeme. U našem kvartu i nema toliko parkiranja na zelenim površinama, kao primjerice na susjednom Bolu, ali štiteći zelene površine od parkiranja automobila, zapravo tjera se građane parkirati automobile na nogostupe i kao što smo spomenuli, na onemogućavanje prolaska pješaka.

- To će se upravo i dogoditi ovdje na kraju Vinkovačke. Umjesto na zemljanoj površini, parkirati će se s druge strane, dijelom na nogostupu i dijelom na cesti. Na mostu dobiješ, a izgubiš na ćupriji.

- Zapravo, ne radi se temeljna stvar, a to je garaža i nova parkirališta. Za nova parkirališta trebalo bi žrtvovati i dio zelenih površina. Garaža će vjerojatno ostati samo neispunjeno Puljkovoj predizborno obećanje. A onda će se početi zabranjivati i kažnjavati parkiranje na nogostupu.

- Bez obzira na gubitak stanovništva, bilo zbog iseljavanja, iseljavanja i niskog nataliteta, broj vozila se ne smanjuje. Naprotiv. Zapravo, vrtimo se u krug, a rješenja na vidiku nema i svakim danom je situacija s parkiranjem na Plokitama, kao i čitavom gradu sve teža i teža - objavila je Građanska inicijativa Naprid Plokite naprid Siromašna koju vodi Denis Pejković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:04