StoryEditorOCM
Splitbizarna priča

Splićanin koji je sinoć pao s bicikla bori se za život. Kao najizgledniji razlog nesreće spominje se - odjevni predmet?!

Piše Ivica Marković
6. ožujka 2024. - 12:20

Da život piše drame i tragedije, možda najbolje govori ružna i bizarna priča oko pada 33-godišnjeg biciklista koja se dogodila u utorak navečer oko 20 sati.

Čovjek je vozio niz Mažuranićevo šetalište i u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza, poviše kućnog broja 11, u jednom je trenutku izgubio kontrolu nad biciklom i pao, udarivši jako glavom o nogostup.

Teška prometna nesreća u Splitu: biciklist pao s jurećeg bicikla i udario glavom u nogostup - životno je ugrožen

Od siline udarca ostao je ležati, a nakon što ga je vozilo Hitne pomoći odvezlo u bolnicu, gdje je operiran i sada se životno ugrožen nalazi u Jedinici za intenzivno liječenje (JIL), na nogostupu je ostala krvava mrlja.

image
Snimio čiatelj

Mnoštvo okupljenih pješaka koji su se u to vrijeme našli na mjestu nesreće nisu mogli doći k sebi od drame koja se samo nekoliko minuta prije odvijala pred njihovim očima.

Na mjesto događaja su odmah izišli i djelatnici Prometne policije Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, kako bi obavili očevid i utvrdili kako je uopće došlo do nesreće.

I na kraju se kao najvjerojatniji razlog nesreće spominje - odjevni predmet?! Da, dobro ste pročitali.

Naime, čovjek je na biciklu imao "obješen" komad odjeće (najvjerojatnije jaknu), koji je u jednom trenuku pao i zapetljao se u kotač bicikla. U tom je trenutku muškarac izgubio ravnotežu i pao.

image
Snimio čiatelj

U KBC-u Split je utvrđeno da je politraumatiziran, s otvorenom ranom glave i krvarenjem u moždanoj ovojnici, s višestrukim prijelomima kostiju lica te ozljedama pluća i bubrega. Zbog svega toga tijekom noći s utorka na srijedu podvrgnut je operacijskom zahvatu nakon čega je smješten na JIL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:45