StoryEditor
Splitšokirani svjedok

Splićanin jedva izbjegao nesreću u Marjanskom tunelu: Iz čistog mira je skrenuo i zabio se u auto ispred mene. Prošao sam između njih, okrznuo Alfu

Piše Ana Franić
25. ožujka 2020. - 16:33
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

- Iz čistog mira, odjednom je automobil iz drugog smjera skrenuo u lijevo i zabio se u auto ispred mene. To je bila sekunda. Instinktivno sam čvrsto uhvatio volan i krenuo kočiti. Od jačine udara vozila su se odbila jedno od drugoga i ja sam nekako uspio proći između njih, priča nam vozač Opel Mokke koji se jutros nalazio u Marjanskom tunelu u trenutku prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

On je vozio iza Alfe u koju se zabio Peugeot koji je ušao u tunel iz pravca Meja te je na sredini tunela, izgubio kontrolu nad vozilom i ušao u suprotni trak. 

- Vozio sam nekih desetak metara iza Alfe i samo sam odjednom vidio kako Peugeot skreće u našu traku. Nije on šetao po cesti, nego je samo iznenada skrenuo.

Kaže kako je prilikom prolaska između dva automobila okrznuo Alfu koja je bila ispred njega te kako mu je cijela desna strana automobila razbijena i više nije u voznom stanju.

- Ni sam ne znam kako sam uspio proći između njih, stalno vrtim film u glavi i razmišljam o svemu. Prošao sam bez ozljeda, kazao nam je svjedok koji je još pod šokom.

Poginuli vozač ima oko 60 godina, a oba vozila su dosta oštećena u sudaru. Iz Peugeota su smrtno stradalog vozača izvlačili vatrogasci.

Očevid na mjestu događaja je koordinirala nadzirala Julijana Stipišić, dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a proveli su ga ing. Stanko Smodlaka, sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila i Postaja prometne policije Split.

#MARJANSKI TUNEL#PROMETNA NESREĆA#SPLIT#SVJEDOK PROMETNE NESREĆE

Izdvojeno

30. lipanj 2020 15:00