StoryEditorOCM
Splitajme, ajme

Splićanin angažirao mladića iz Bangladeša da mu popravi brod. Malo je reći da se pokajao, intervenirala i policija!

Piše split sd
20. svibnja 2024. - 12:22

U Sjevernoj luci u Splitu u petak je planuo brod na suhom vezu. Splitska policija dojavu o požaru na brodu zaprimila je u 19:29 sati, a vatrogasci su ugasili požar oko 19:50 sati. 

- Na mjestu događaja obavljen je očevid uz nazočnost inspektora protupožarne zaštite Područnog ureda civilne zaštite Ravnateljstva policije, te je utvrđeno da je centar požara u podpalubnoj kabini, a uzrok požara je nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvom uslijed čega je došlo do aktivacije istog.

Na brodu je nastala velika materijalna šteta. Brod je bio smješten na suhom vezu i na njemu su se obavljali radovi za obavljanje kojih je vlasnik angažirao 23-godišnjeg državljanina Bangladeša.

Nakon provedenog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnji strani državljanin Bangladeša ostvario obilježe kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u vezi s kaznenim djelom Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti (zbog velike materijalne štete), te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, provest će se postupak sukladno Zakonu o strancima, te je upućena obavijest Državnom inspektoratu - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

image

Intervenirali su i vatrogasci

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:19