StoryEditorOCM
SplitGRAD U NOVOM RUHU

Splićanima je nedostajao blagdanski duh, ‘sjatili‘ su se u Đardin na paljenje prve adventske svijeće

Piše Split SD
26. studenog 2022. - 19:45

Početak manifestacije "Štorije o‘ Adventa" danas je obilježen paljenjem prve adventske svijeće u Đardinu u 18 sati. Svijeću su zapalili splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, a kratku molitvu na svečanosti je predvodio fra Kristijan Stipanović

image
Duje Klarić/Cropix

- Okupili smo se večeras kako bismo simboličnim paljenjem prve adventske svijeće otpočeli advent u Splitu. Advent je doba koje je kalendarski gledano, najhladnije doba u godini. Ali, zahvaljujući ljubavi koja se u to vrijeme iskazuje među našim građanima, obiteljima i bližnjima je, ja bih rekao, najtoplije doba u godini.

Svima želim da ovih nešto više od mjesec dana provedu u krugu najmilijih ispunjeni ljubavlju i srećom te da svatko pronađe onaj jedan kutak u svom životu, gdje može pomoći nekome drugome i tako mu ovaj advent učini ljepšim, rekao je dogradonačelnik grada Splita Bojan Ivošević okupljenima. 

image
Duje Klarić/Cropix

- Kao i svake godine, Grad i Turistička zajednica se potrude da brojne lokacije dobiju svoje novo ruho. Tako večeras započinjemo s našom "Štorijom o‘ Adventa" sa željom da svijeća nade koju danas palimo unese nadu, ljubav i radost u sve naše domove. Da okupe naše građane i da svi uđemo u najljepše doba u godini, dočekamo Božić, uđemo u novu godinu i da pred nama vrijeme koje ide bude sve bolje, i s više ljubavi, pažnje i nježnosti, jer to je i cilj ovoga blagdanskog vremena.

Simboličnim paljenjem svijeće počinje adventsko razdoblje u gradu Splitu na brojnim lokacijama. Želim da ih sviju posjetite, jer brojni programi koji su za vas organizirani sigurno će doprinijeti da vaše božićno i adventsko vrijeme bude još ljepše. Svako dobro i uživajte, poručila je prva žena Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

image
Duje Klarić/Cropix

Advent u Splitu službeno je započeo 22. studenog, a trajati će do 6. siječnja iduće godine. U programu su građanima i posjetiteljima pripremljena brojna glazbena događanja, bogata gastronomska ponuda, zabavni programi za mlade i mnoga druga iznenađenja. 

image
Duje Klarić/Cropix

Adventski programi primamljivi Splićanima svih uzrasta ove godine odvijat će se na Prokurativama, Šperunu i Mertojaku, dok će na Starom placu i u Perivoju programi biti u privatnoj organizaciji.

Adventski program "Štorije o‘ Adventa" pripremio je trgovačke kućice na Rivi i božićni ambijent u Đardinu.

Zanimljiv sadržaj bit će dostupan i na Trgu Gaje Bulata i u Hrvatskom Narodnom kazalištu. Ove godine Hrvatski dom po prvi put organizira i Novogodišnji bal.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 14:26