StoryEditor
SplitSVE NAOPAKO

Splićani tržnicu na Plokitama godinama zovu pazarić na Sućidru; građanska inicijativa traži od Gradskog vijeća da joj se konačno promijeni ime

25. listopada 2020. - 16:33
Vladimir Dugandžić/Cropix

Iz Inicijative Naprid Plokite upozoravaju na jednu nelogičnost koja je toliko uvriježena među našim sugrađanima da o njoj uopće be razmišljaju. Naime, tržnica na Plokitama među Splićanima već godinama nosi naziv pazarić na Sućidru, mada s tim kvartom nema nikakve veze, niti se nalazi na tom području.

- Pazarić na Plokitama je s godinama narastao i postao glavna tržnica u Splitu preuzevši primat od glavnog pazara u gradu.

Ono što se nije promijenilo je naziv. Zove se tržnica Sućidar, a nalazi se Plokitama?! Zašto se konačno tržnica ne bi zvala Tržnica Plokite?

Netko će reći, pa ni tvrđava Gripe se ne nalazi u kotaru Gripe (u kotaru je Lučac), kao ni Osnovna škola Gripe (od prošle godine Gripe-Lokve), koja je smještena u kotaru Lokve.

Građanska inicijativa "Naprid Plokite" traži od Gradskog kotara Plokite upućivanje zahtjeva Gradskom vijeću za promjenu naziva ove tržnice.

Hoće li sljedeće godine Grad Split preuzeti upravljanje tržnicama u Splitu ili će to (najvjerojatnije) nastaviti po treći put koncesionar tvrtka 'Hippos', još se ne zna. Zašto se ne bi prilikom donošenja odluke vodilo računa i o promjeni naziva tržnice na Plokitama? - pitaju se u Građanskoj inicijativi "Naprid Plokite".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 13:16