StoryEditor
Splitpopravila mu se klima

Splićani su se već počeli sprdati da od Kopilice do luke prometuje 'retro', pogledajte neke od urnebesnih montaža koje su preplavile društvene mreže

Piše Gabrijela Radanović
2. srpnja 2019. - 15:37

Nije puno trebalo od pojave starog jednodijelnog motornog vlaka na putu do Kopilice, Splićani su specifičnim smislom za humor, pogotovo kada se šale na "svoj račun", preplavili društvene internetske platforme s fotografijama, usporedbama i originalnim nazivima kratkog putovanja vlakom, za koje već postoji dovoljno simpatično "tepanje" - metro.

Totalni fijasko splitskog 'metroa': nakon manje od mjesec klimatiziranog ljepotana zamijenio 'šinobus', vozio je jednog čovjeka po turi, a putnici koji su danas kupili karte gorko su požalili...

Tako su starom jednodijelnom motornom vlaku, u željezničkim krugovima poznatom kao "Šveđanin", primijenili naziv iz "metro" u "retro".

Uspoređivali su fotografije "starca" koji vozi našim užarenim kolosijekom, sa suvremenim podzemnim željeznicama iz Tokija ili Pariza, što već na samu pomisao zvuči smiješno. Na kraju su stigli toliko daleko da su ga usporedili s čuvenim ljudskim vlakićem, sastavnim dijelom tradicionalnih svadbi u Dalmaciji.

No, zabava, srećom, nije puno potrajala, jer nakon tri dana sanacije kvara na klimatizacijskom uređaju, od danas, od 11.42 sati, na relaciji Split – Split Predgrađe i obrnuto, vozi novi vlak. Tako je “šinobus” ponovo zamijenio klimatiziran vlak.

- S obzirom na to da HŽ Putnički prijevoz raspolaže samo jednim novim vlakom serije 7023 koji je u prometu svakodnevno od 5 do 23 sata, zbog pojačane eksploatacije mogući su kvarovi. U slučaju kvara stručne službe održavatelja i proizvođača pokušavaju otkloniti kvar u najkraćem mogućem roku - poručili su iz državne prijevozničke tvrtke.

#HŽ#SPLIT#METRO#KOPILICA#TRAJEKTNA LUKA#VLAKIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 10:13