StoryEditor
SplitAFRIKA SA STRUJOM

Splićani preozbiljno shvatili blagdansko uređivanje domova: evo je jedan u Iločkoj cijeli stan izbacio na ulicu; Jučer je na Spinutu skupljeno 15 tona 'šute'! Hoće li danas pasti novi rekord?

Piše PSD
20. prosinca 2019. - 14:39

Pa ljudi moji, šta je ovo svaki dan?! Opet je netko iskrcao kompletan stan na Plokitama, gore na vrhu Iločke ulice, javlja nam čitatelj. Nadajmo se samo da će se 'Čistoća' držati rasporeda i danas pokupiti nagomilani otpad na Bolu i Plokitama.

Grad Split je jučer objavio kako su vrijedni djelatnici Čistoće po nalogu Komunalnog redarstva očistili javne površine na području Spinuta te skupili 15 tona otpadnog građevinskog materijala kojeg su građani nepropisno ostavili i tako stvorili male divlje deponije.

- Na redu su Bol i Plokite. Hoće li nadmašiti Spinut? - napisali su na Facebook stranici Grada, uz dodatak kako odvoz svake tone otpada stoji 450 kuna, a od 24. listopada je u Splitu prikupljeno 159 tona!

Naime, toga je dana, nakon duge pauze tijekom koje se Split gušio u šuti, Grad započeo s uklanjanjem građevinskog otpada kojeg su građani nepropisno ostavili na javnim gradskim površinama.

- Građevinski šut sakuplja "Čistoća" i predaje ga tvrtki ovlaštenoj za njegovo zbrinjavanje, a u samo dva dana isporučili su oko 23 tone čistog građevinskog materijala. Podsjećamo kako je kazna za nepropisno odlaganje ove vrste otpada od 500 do 1000 kuna za fizičku te od 2000 do 10.000 kuna za pravnu osobu- poručili su tada iz Banovine.

Grad je sklopio privremeni ugovor s tvrtkom Brkan-Plano za prihvat građevinskog otpada, ali samo određenih količina. Djelatnici 'Čistoće' postupaju samo po nalogu komunalnog redarstva te prevoze šut do oporabitelja. Radi se o jednoj prijelaznoj fazi do konačnog rješenja zbrinjavanja ove vrste otpada koje bi uskoro trebalo biti ponuđeno, tada je rečeno.

Split još nema službenog deponija šute. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 00:18