StoryEditorOCM
SplitApel ministarstvu

Splićani ogorčeni što im je omiljena liječnica ‘prisilno‘ poslana u mirovinu, traže da je vrate: ‘Bila nam je dostupna 24 sata dnevno, izvrsna dijagnostičarka, nema puno takvih‘

5. siječnja 2023. - 13:31

Građani su ogorčeni zbog prisilnog slanja u mirovinu liječnice opće prakse dr. Karmen Frka-Šeparović iz Splita jer ima navršenih 65 godina života. Prisilno slanje u mirovinu je, kako kažu njezini pacijenti, u "režiji" Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, a to je amenovalo Ministarstvo zdravstva.

Građani su nezadovoljni postupanjem Ministarstva zdravstva, koje nije spriječilo, kako su nam kazali naši sugovornici, da ostanu bez najbolje liječnice i izvanredne dijagnostičarke, koja im je bila dostupna 24 sata na dan.

Zbog toga građani Splita koji su upisani kod dr. Karmen Frka-Šeparović traže da im Ministarstvo zdravstva, ali i ostale nadređene institucije koje bi trebale raditi za građane, a ne protiv njihovih interesa, hitno izmijene svoju odluku koja je dovela do prestanka rada omiljene liječnice zadnjeg dana 2022. godine. Ona, naime, može nastaviti raditi do 67. godine života jer joj to omogućava novi Zakon o radu.

– Imala je privatnu ordinaciju na Skalicama i bila je ugovorni liječnik HZZO-a u zakupu Doma zdravlja. Bila nam je dostupna 24 sata na dan, što je bilo posebno bitno u vrijeme korone, a osobito je važno za nepokretne i nesamostalne osobe, ali i svim ostalim pacijentima u nizu situacija. Nema puno liječnika opće prakse kao što je dr. Karmen Frka-Šeparović – rekao nam je Splićanin koji želi natrag svoju doktoricu i ovim putem šalje apel Ministarstvu zdravstva.

Naši sugovornici smatraju da je to što se događa nepravedno prema pacijentima jer je drugim liječnicima isti Dom zdravlja omogućio da rade nakon navršenih 65 godina života, a bivšem ravnatelju te ustanove ugovor se produljuje iako je zakoračio u 69. godinu života.

– Stalno se govori da nam nedostaje liječnika, a onda najbolju od svih pošalju u mirovinu. U osjetljivom sam razdoblju što se tiče zdravlja, te mi je bitno da dr. Karmen Frka-Šeparović nastavi biti moja liječnica – kazala nam je još jedna pacijentica splitske liječnice koja je godinama s razlogom bila birana za naj-doktora. 

Upitali smo Ministarstvo zdravstva i Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije hoće li uslišiti argumentirane molbe pacijenata koji šalju upite na brojne adrese i obraćaju se za pomoć, odnosno hoće li im vratiti dr. Karmen Frka-Šeparović da i dalje bude njihova liječnica u ordinaciji na Skalicama. Čekamo njihove odgovore. U međuvremenu građani na Facebooku pišu stotine poruka, a ovo su samo neke od njih: "Najbolja na svijetu"!; "Ostavite nam našu doktoricu"; "Sad nedostaje još više liječnika"... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 15:43