StoryEditor
SplitIZ GKMM-A PORUČUJU

Splićani, od sada knjige možete posuditi on-line putem: evo koja sve pravila morate poštovati

Piše Anja Popović
25. ožujka 2020. - 11:15
Sibenik, 170320. Prizori sa ulica i trgova centra grada u popodnevnim satima, bez ljudi. Na fotografiji: prazna gradska knjiznica.Nikša Stipaničev/ Hanza media

Kao što i najavljivali, Gradska knjižnica "Marka Marulića" u Splitu od sada nudi mogućnost posudbe e-knjiga. Za sve njihove korisnike dostupna je 'ZaKi Book' aplikacija koja se može besplatno preuzeti putem online trgovina Google Play, Apple store i Microsoft store.

Za korištenje ove usluge potrebno je upisati broj članske iskaznice i PIN, a naslovi se mogu čitati na Android, iOs i Windows 10 uređajima.

Pravila na koja ste naviknuli vrijede i dalje.

E-knjiga se, naime, posuđuje na rok od dvadeset i jednog dana, ali mogućnosti produženja i rezervacija - nema. Jedan član može posuditi dvije knjige, a unutar kalendarskog mjeseca ukupno se može posuditi pet naslova. Korisno je znati i da se knjige mogu istovremeno čitati na čak četiri uređaja.

Iz GKMM-a javljaju da se, ako nemate PIN, možete javiti na e-mail adresu digitalizacija@gkmm.hr sa svojim imenom, prezimenom te brojem iskaznice i u najkraćem ćete roku dobiti svoj broj. Na isti se mail možete javiti i u slučaju poteškoća sa sustavom posudbe e-knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 21:01