StoryEditor
SplitSAVRŠEN JE DAN

Splićani, ne zaboravite Dan Marjana: vlakić vozi besplatno od Rive do Sedla, crkvica svetog Jerolima i Ermitaže je otvorena, izložba je atraktivna, ponesite maske

Piše Hina
9. svibnja 2021. - 11:00

Split danas obilježava Dan Marjana, a građane turistički vlakići voze besplatno s Rive do Sedla na Marjanu, kako bi usprkos pandemiji ipak mogli uživati u tematskim vožnjama, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

Građani će se tako moći upoznati i s radom novootvorenog Centra za posjetitelje, vidjeti izložbu "Sveti Jere na Marjanu" u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a nakon toga i Šantine stine, gdje će biti otvorena crkvica svetog Jerolima i Ermitaže.

Iz JU za upravljanje Park šumom Marjan kažu da će vlakić voziti tri jutarnje i tri popodnevne vožnje u terminima 11, 12 i 13 sati, te 16, 17 i 18 sati, na dionici Crkva svetog Frane - Centar za posjetitelje PŠ Marjan - Muzej hrvatskih arheoloških spomenika - Šantine stine - Sedlo te natrag do Rive i polazne stanice.

Broj ljudi po vožnji je ograničen zbog epidemioloških razloga, a nošenje maske preduvjet za ulazak u vlakić, kao i tijekom posjeta Centru za posjetitelje, MHAS-u te crkvici svetog Jerolima na Šantinim stinama.

Djecu će ispred Centra za posjetitelje i tijekom jutarnjih vožnji dočekati posebno iznenađenje i to klaun Spartanko koji će se družiti s najmlađim gostima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:45