StoryEditor
Splitmožete se slikat'

Splićani dočekali 'čudo moderne tehnologije': na tri gradske lokacije postavljeni solarni fotostupovi, ovaj izum mladog solinskog HDZ-ovca platili smo 236 tisuća kuna

Piše A.T.
20. ožujka 2019. - 19:37
selfi_stup6-200319

Na tri lokacije u Splitu u srijedu popodne postavljeni su dugo očekivani solarni fotostupovi. Od sada se možete slikati na Matejuški, pokraj stadiona na Poljudu i na marjanskoj Vidilici.

Da biste imali fotografiju iz stupa, najprije morate na mobilni uređaj skinuti aplikaciju tvrtke Look@, povezati se na mrežu njihova proizvoda, ući u aplikaciju, odabrati opciju da se želite fotografirati, a onda postavite odbrojavanje i udaljite se od uređaja.

Iako se mnogi pitaju koji je smisao ovog izuma, fotostupovi mladog HDZ-ovca niču na tri splitske lokacije: iz Banovine objasnili zašto za to 'čudo tehnologije' vrijedi potrošiti 236 tisuća kuna

Dobit ćete četiri slike, a ako njima niste zadovoljni, ponovite postupak.

Fotostupovi su Splićane stajali 236 tisuća kuna s PDV-om, a postoji i trošak održavanja.

Da je riječ o zaista isplativoj investiciji, može se zaključiti već letimičnim čitanjem specifikacija proizvoda sa stranice prodavača – kao dodatna funkcija navodi se da je stup "otporan na vandalizam".

Mario iz Runovića svojim je novcem napravio perpetuum mobile. Luka iz Solina vašim je novcem napravio stup koji snima fotografije. Ajde ovako, na blef, pogodite jednu stvar...

Tvrde da "nikada nije bilo jednostavnije i brže dobiti savršenu fotografiju ispred turističke atrakcije". U aplikaciji možete pronaći i članke kopirane sa stranica lokalnih turističkih zajednica.

Stup je već prije postavljen u Solinu, Klisu i Segetu, jedinicama lokalne samouprave gdje je na vlasti stranka u kojoj je izumitelj stupa istaknuti član.

Dodajmo još da su o ovom izumu mladog solinskog HDZ-ovca Luke Vukovića mediji naveliko pisali. Dijelili su fotografije na kojima župana Blaženka Bobana nosi na leđima i isticali u kojim je sve gradskim tvrtkama bio član nadzornih odbora, a mladi je izumitelj zauzvrat tužio te novinske kuće.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 17:40