StoryEditor
SplitUzalud vam trud, čistači!

Splićane boli briga za gradonačelnikovu akciju i za drakonske kazne za nepropisno odlaganje škovaca. Ima li boljeg dokaza od ovih fotografija?

Piše Gabrijela Radanović
4. rujna 2021. - 11:37

Uzalud vam trud čistači… Tužne je prizore sinoć zabilježio naš fotoreporter Tom Dubravec. Nažalost, fotografije su zabilježene u gotovo svim djelovima grada. Na Kacunaru, Kmanu, Splitu 3, Lokvama, Blatinama, Mertojaku...

Nakon završetka akcije "Očistimo grad" kojom je gradska vlast htjela motivirati građane da više ne odbacuju otpad, pojedinci su odmahnuli rukom i nastavili po svome.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Valja ih obavijestiti da su posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, koja se održala u četvrtak, izglasane visoke kazne za neodgovorne pojedince koji uporno nastavljaju nepropisno odlagati otpad. Novčane kazne se kreću od 10.000 do 100.000 kuna za fizičku osobu, odnosno od 20.000 do 200.000 kuna za pravnu osobu.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Do sad su neodgovorni sugrađani uhvaćeni u organiziranim akcijama komunalnog redarstva Grada Splita, a neki su kažnjeni zahvaljujući dojavama naših građana. Visokim penalimaa, uz aktivnost komunalnog redarstva, mogli bi se mnogi demotivirati po pitanju bacanja otpada u okoliš.

Sada radoznali, odgovorni i ekološki osviješteni susjedi mogu doći na svoje i prijaviti svakoga koga uhvate dok nepropisno odlaže otpad pokraj kontejnera.

image
Tom Dubravec/ Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix
item - id = 1124781
related id = 0 -> 1143185
related id = 1 -> 1140405
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 23:31