StoryEditor
SplitMEŠTAR ZA VEZE

Spli’ski krnjeval ostao bez mladenaca jer su šmugli u Irsku! Zato se uvodi ‘gonjanje‘ partnera, iskusni Ganster s Ruskinjom Natalijom objasnio je kako

Piše Nina Glučina Ramadža
16. veljače 2020. - 16:15
 /Meštrovica Natalija, Franjo Dajković i meštar Nedjeljko Babić GangsterDuje Klarić/Hanza Media

Splitski krnjeval u organizaciji ekipe iz Centra plesa i ove godine je započeo u rasplesanoj atmosferi.

Prošle godine maškare su svoju vladavinu započele uz ritmove zumbe, a danas su okupljene na Rivi zabavljali glazbenici iz grupe “Cubismo”, koji su napravili odličnu atmosferu.

Povijest Krnjevala prepuna je anegdota, a tu tradiciju aktualni organizatori žele nastaviti raznolikim temama, tražeći najznačajnije događaje koji su obilježili proteklu godinu te Krnju koji ih je skrivio.

Iako su dosadašnje maškarane fešte otvarali krnjevalskim vjenčanjem, ostali su bez mladenaca, mladih ljudi i prošlogodišnjih meštara koji su otišli u - Irsku.

Budući da na mladima svijet ostaje, ekipa iz Centra plesa odlučila se pozabaviti ozbiljnom temom - natalitetom.

Pozvali su u pomoć stručnjaka za ljubavne veze, poznatog ljubavnog posrednika Nedjeljka Babića Gangstera.

Meštar lanjskog Krnjevala predao je ključeve Gangsteru, kojem se na pozornici pridružila meštrovica, Ruskinja Natalija, koja je odlučila odmor provesti u Hrvatskoj.

- Ponovno ćemo uvesti tradicionalno gonjanje, igre mladića i djevojaka u kojima bi se našli budući bračni partneri.

Običaj je to koji je u našim krajevima star više od tisuću godina. Otkad nema gonjanja, nema ni brakova! - poručile su maškare.

Kompletan program Splitskog krnjevala službeno će se objaviti u ponedjeljak, a moći će se pogledati i na internetskoj stranici www.krnjeval.com.

Na istoj stranici moguće su prijave dječjih i odraslih skupina koje žele nastupiti na Krnjevalu, a ako tražite ideju za izradu svoje maske, prolistajte i sve foto albume s dosadašnjih fešti, jer i ove godine će najbolja maska dobiti novčanu nagradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 08:31