StoryEditor
SplitNa Uskrsni ponedjeljak

Spalatum expo 2016. otvara turističku predsezonu

Piše Diana Barbarić
25. ožujka 2016. - 00:49
Građanima će se predstaviti autohtoni proizvodi Joško Ponoš/eph
rgx time: 1.8119812011719E-5

Manifestacija Spalatum expo 2016.- festival destinacije počinje na Uskrsni ponedjeljak na Rivi i na taj način obilježava početak turističke predsezone. Sajam će trajati od 28. ožujka do 1. travnja, a organizator je Spalatum DMC, gradska turistička agencija.

Kako najavljuje Marija Stančin Mijanić, voditeljica projekata, ova manifestacija ima za cilj prezentaciju bogatstva turističke ponude šireg područja Splita kao turističke destinacije.

Obuhvatit će predstavljanje proizvođača suvenira iz cijele Hrvatske s natjecanjem u najoriginalnijem suveniru u više kategorija: umjetnički, uporabni, prehrambeni i etno suvenir. Uz to, predstavit će se različiti subjekti turističke ponude destinacije, turističkih zajednica, lokalnih gastronomija, nacionalnih parkova, parkova prirode, izletišta, eko etno sela s posebnim naglaskom na predstavljanje novih turističkih resursa, kao i inovativni projekt kojima je cilj poboljšanje turističke ponude destinacije i održivost turizma proširenjem sezone.

Program počinje u ponedjeljak na centralnoj pozornici na Rivi, a vodit će ga Edita Lučić Jelić. Bit će tada serviran i kasni uskrsni doručak, a posjetitelji će moći uživati i u degustaciji tradicijskih slastica. Udruga "Glazbene niti ljubavi" održat će koncert, a potom će sve do 21 sat biti otvoren i Sajam suvenira, tradicijskih proizvoda I turističkih resursa.

U sljedećim danima na sajmu će se predstaviti eko etno sela, Nacionalni park Krka. TZ Klisa, TZ grada Sinja,TZ grada Solina, Muzej Alke, Muzej Bika - Škopljanci, bit će organiziran turistički obilazak gradske jezgre za osobe s invaliditetom i njihovu pratnju, predstavit će se kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije, zatim Poljička republika (soparnik!) i Žrnovnica... Detaljnije najave u idućim danima. D.BARBARIĆ

#RIVA#SPALATUM EXPO

Izdvojeno