StoryEditor
Splitsnađi se, druže

Snalažljivom Splićaninu stvarno se ne može prigovoriti da ne odvaja otpad, samo je malo polupao lončiće; Ovako izgleda ekologija na Brdima

Piše Sandra Barčot
21. siječnja 2020. - 17:11

Jednom snalažljivom sugrađaninu nitko ne može prigovoriti kako on ne odvaja otpad! Dapače, uspješno koristi i vrećice koje je građanima dijelila komunalna tvrtka “Ćistoća”.

Budući da je staro uvriježeno pravilo kod Hrvata “snađi se, druže”, stanovnik Brda primijenio ga je i kada se o otpadu radi. U Mostarskoj ulici, uz kontejnere za miješani otpad, netko je odložio i sav krupni otpad nakon renoviranja stana, od dijelova namještaja do kupaonske opreme.

No, budući da sklisku zahodsku školjku nije baš zgodno spustiti iz stana na ulicu, tik do spremnika za otpad, “gazda” ju je umotao u “Čistoćinu” žutu vrećicu. Nema veze što je ona namijenjena isključivo za odvajanje plastike, očito je u ovom slučaju bila dovoljno velika za odbačenu sanitariju.

U drugu “kesicu” je umotan stari, odbačeni vodokotlić, a umivaonik je, vratimo se starim običajima, samo bačen na hrpu otpada.

Valjda za taj stari lavandin nije imao još jednu, treću žutu vrećicu! 

item - id = 1000865
related id = 0 -> 1129037
related id = 1 -> 1128982
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 07:14