StoryEditorOCM
Splitdonacija za ‘anđele‘

Škverski vatrogasac napravio slikovnicu ‘Moćni Goran‘ i poručio najmlađima: Sve je moguće, samo vam treba čarobna piđama, malo mašte i puno sna

14. prosinca 2020. - 13:50

Lijepa priča stigla je u danas iz splitskog škvera. Njihov zaposlenik Željen Popadić, vatrogasac Brodosplitove profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, napravio je jedinstvenu slikovnicu za djecu, inspiriranu njegovim radnim mjestom. Prva je ovo od mnogih u nizu koje će tek nastati, a zove se "Moćni Goran – Ja, vatrogasac".

- Djeco, ako ste ikad poželjeli biti nešto u životu, znajte da je to i moguće. Sve što vam treba je čarobna pidžama, malo mašte i puno sna. Dječak Goran će vam pokazati da možete biti što god poželite, pod uvjetom da to jako želite. Svaki posao je težak, ali naš Moćni Goran savladava i najteže prepreke s osmijehom na licu. Bitno je sanjati. Zato djeco, sanjajte - poručio je najmlađima Željen.

image
slikovnica Moćni Goran

U slikovnici dječak Goran s majkom svjedoči požaru, a na kraju dana i sam postane vatrogasac. Navuče svoju čarobnu pidžamu i pomogne obraniti grad od požara. Vatrogasac Željen tako je najavio serijal slikovnica o dječaku Goranu koji u snovima postaje ono što prethodnog dana doživi i otkrio je da će napisati i jednu posebnu za škver. Zvat će se "Moćni Goran – Ja, zavarivač...".

image
vatrogasac Željen, autor slikovnice Moćni Goran
Brodosplit

Dobra vijest je i što će se dio prihoda od prodaje slikovnice donirati splitskoj udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju "Anđeli". Ilustratorica priča je Zdravka Koljanin, a izdavač Naklada Fragment iz Splita, tako da su slikovnice u potpunosti domaći proizvod, a mogu se nabaviti na Fragmentovoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 21:17