StoryEditor
SplitPORAZNE BROJKE

Skoro svaki treći vozač u SD županiji riskira glavu jer ne veže sigurnosni pojas i vozi prebrzo: prošle godine je u ovom tjednu poginulo čak pet osoba

Piše PSD
29. listopada 2020. - 11:54
Nikša Stipaničev/Cropix

Tijekom ovog vikenda djelatnici PU splitsko-dalmatinske će provoditi pojačan nadzor i kontrolu cestovnog prometa, a bit će i pojačane kontrole vozača vezano uz konzumaciju alkohola tijekom vožnje.

Napominju kako je prošle godine u vremenu od 27. listopada do 2. studenog na području PU splitsko-dalmatinske u cestovnom prometu smrtno stradalo čak pet osoba, radi čega sve sudionike u prometu još jednom dodatno pozivaju na dodatan oprez i poštivanje prometnih propisa.

- Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - navodi se u priopćenju splitske policije.

Jučer je na području PU splitsko-dalmatinske od 12 do 17 sati provedena akcija u prometu "Faktori rizika".

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 260 prekršaja od kojih se na neprilagođenu brzinu odnosi 79, nekorištenje sigurnosnog pojasa 85, te za korištenje mobitela u vožnji 38

Evidentiran je jedan prekršaj vezan za konzumaciju alkohola, šest za nepropisno pretjecanje te dva zbog neregistriranih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 03:41