StoryEditor
Splitvikali 'ostavka!'

Skandal u Hotelu Lav: ugostitelji bojkotirali Cappellijevog pomoćnika, kada je stupio za govornicu njih tisuću uz zvižduke napustilo dvoranu

28. studenog 2016. - 12:18
dani_turizma10-271016 (1)

Na Kongresu ugostitelja koji je jutros počeo u hotelu Le Meridien Lav u Splitu, oko tisuću ugostitelja glasnim je povicima i zvižducima napustilo dvoranu u trenutku kada ih je u ime ministra turizma Garija Cappellija pozdravljao Robert Pende, njegov pomoćnik.

Uz povike "ostavka", ugostitelji su napustili veliku kongresnu dvoranu i ostavili uzvanike same u sali, a pomoćnika Pendu za govornicom.

Nakon što su svi izašli iz dvorane, Pende je kazao nekoliko pozdravnih riječi, ali praktično praznoj dvorani.Odmah nakon sto je predstavnik Ministarstva turizma otišao s govornice, tisuću ugostitelja se vratilo u salu i nastavilo sa radom. 

Inače, na Kongresu ugostitelja Hrvatske obrtničke komore bili su gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, direktori turističkih zajednica Splita i županije, izaslanici župana i brojni drugi gosti koji su u trenutku bojkota ugostitelja ostali sami u dvorani.

Podsjetimo, na kongresu je bilo najavljeno sudjelovanje ministra Capellija koji nije stigao u Split zbog sjednice Vlade koja je danas u Zagrebu.

Ugostitelji su očekivali odgovore od resornog ministra vezano uz poreznu reformu i najavljeno povećanje PDV-a sa sadašnjih 13 posto na 25 posto od sijećnja iduće godine, protiv čega ugostitelji negoduju već mjesec dana, pojašnjavajući kako će to njihovu uslugu učiniti nekonkurentnom na međunarodnom tržištu.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:31