StoryEditor
Splitsubota i nedjelja

Sjedate li za volan ovoga vikenda, dobro promislite o svojem ponašanju! Policija izlazi na ulice, kontrolirat će sva kršenja propisa...

7. siječnja 2022. - 18:02

Policijski službenici će tijekom vikenda na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

image
Nikolina Vuković Stipaničev

- Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu, upozoravaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

image
Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

Sve sudionike dodatno pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

- Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - poručuju iz policije.

S.T.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 02:12