StoryEditorOCM
SplitPOČETKOM LISTOPADA

Sjećate se zaposlenika splitskog centra za socijalnu skrb koji su prosvjedovali zbog COVID potvrda? Odbijali su se testirati i cijepiti, a evo što je s njima danas

Piše Milena Budimir
12. studenog 2021. - 22:16

Nakon što je Nacionalni stožer naložio kako zaposlenici u državne institucije ne mogu ući bez COVID potvrde ili testa, početkom listopada, sjetit ćete se, jedan je dio zaposlenika splitskog Centra za socijalnu skrb prosvjedovao pred svojom ustanovom.

Preciznije – tri dana su prosvjedovali, odbijajući se testirati, odbijajući pomisao na cijepljenje, sve, govorili su tada, zato jer se time zadire u njihova ustavna prava i slobode. Prosvjedovalo je osam zaposlenika, a u Centru ih je 150 zaposlenih.

image
Vojko Bašić/Cropix

Danas je njih dvoje na bolovanju, neki se redovito testiraju, dva puta tjedno, kako zakon nalaže, a neki su donijeli na uvid kvalificirane potvrde o preboljenju bolesti COVID-19.

– Od ponedjeljka će nam i stranke pri ulazu u Centar trebati pokazati propusnice, još uvijek čekamo upute od Ministarstva kako ćemo postupati – kazao nam je Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 01:46