StoryEditorOCM
Splitsplit tech city

Sjajna vijest za splitske start-upove: u grad stiže investicijski fond koji je spreman uložiti i do milijun eura!

Piše split sd
5. veljače 2023. - 22:11

Sjajna vijest stiže iz Split Tech City zajednice, koja okuplja lokalne tehnološke tvrtke. Naime, sklopili su partnerstvo sa VC fondom Silicon Gardens, što će omogućiti splitskim tehnološkim startupima pristup ozbiljnim investicijama:

Silicon Gardens će u odabrane startupe - članove Split Tech City zajednice investirati od 50 tisuća do milijun eura!

“Kad smo tražili partnere u Hrvatskoj, Split Tech City nam se odmah učinio kao idealan kandidat jer je riječ ne samo o jednoj od vodećih tehnoloških zajednica u Hrvatskoj, već i o zajednici s kojom dijelimo iste vrijednosti. Puno je sličnosti između naših zajednica i zato nam je Split Tech City bio prvi izbor”, objašnjava Kristian Asani, Head of Community&Programs u Silicon Gardens.

Silicon Gardens je vodeća slovenska startup zajednica, koja financiranjem (VC fond Silicon Gardens Fund II), practice-based mentorstvom i kontaktima pomaže najperspektivnijim startup ekipama u Sloveniji, a sve više i u regiji.

image
split tech

Silicon Gardens se zalaže za razvoj zajednice i po tome se razlikuje od drugih fondova. Uspjeli su uspostaviti zajednicu s više od 450 osnivača tvrtki, poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja. Njihov je slogan ‘‘Founders for founders‘‘.

Uskoro planiraju lansirati svoj treći VC (eng. venture capital) fond, mnogo veći od aktualnog. Bit će to najveći privatni fond u Sloveniji, a šire se i izvan svoje zemlje jer žele promovirati poduzetništvo i practice/experience-based mentoring.

“Zajedničke vrijednosti bile su presudne u sklapanju ovog partnerstva. Dosad smo kroz Split Tech City startupima pružali izvrsne prilike za edukaciju i networking, a ovim partnerstvom tome dodajemo pristup kapitalu. Ponosni smo što startupima na ovaj način pružamo priliku za ‘smart money’ investicijama”, ističe Toni Trivković, osnivač i predsjednik Split Tech Cityja.

Osim što će financiranjem, znanjem i kontaktima podržati najperspektivnije splitske startup timove, na ovaj će način naše partnerstvo osnažiti cijelu tehnološku zajednicu.

Trivković poziva sve startupe da postanu članovi Split Tech City zajednice, iskoriste sve prednosti njihove podrške i apliciraju na VC fondove Silicon Gardens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 04:51