StoryEditorOCM
Split‘GRADONAČELNIK PIŠA‘

Siniša Vuco o spornoj snimci: ‘Sve je to namješteno! Dokazao sam kako mediji, posebno zagrebački, brzo dijele negativne sadržaje o Splitu‘

24. travnja 2021. - 16:27

Nakon što se snimka Siniše Vuce kodnog naziva "Gradonačelnik piša, ovo je veliki grad, trebamo da zalijemo naše cveće" brzinom munje počela širiti društvenim mrežama, pokušali smo više o okolnostima nastanka tog video materijala saznati od samog HSS-ovog kandidata za gradonačelnika.

Vuco, glazbenik i pjevač, poznat je kao živopisan sugovornik, pa čim je uzvratio poziv, nadali smo se kako ćemo uistinu doznati detalje, tko je snimio, kad i zašto? Šuška se i kako se Siniša malo proveselio s društvom, čini se da se na snimci pojavio u ne baš trijeznom stanju.

image
Ante Čizmić/Cropix

No, ništa od razgovora u četiri oka, brzo nam se zahvalio u i u roku od sat vremena, baš kako je obećao, poslao je priopćenje. U njemu navodi kako se obraća svim građanima Hrvatske, te kaže kako je sporna snimka - namještena!

- Uspio sam dokazati kako svi mediji u Hrvaskoj, naročito zagrebački, kada je negativno i nebitno u pitanju, brzo reagiraju posebice kada se radi o Splitu i Splićanima.

A kada pet dana govorim o programu s balkona u Marmontovoj ulici, dakle afirmativno, onda ni slova ne prenose. Ponavljam, naročito se to odnosi na zagrebačke medije. Sve negativno i nebitno dijeli se brzinom munje - kaže Vuco na snimci snimljenoj u splitskim prostorijama HSS-a.

image
Ante Čizmić/Cropix

Je li uistinu bila riječ o eksperimentu i hoće li mu javnost povjerovati tek ćemo vidjeti. Vjeruje mu još uvijek, čini se, Krešo Beljak, prvi čovjek HSS-a. Iako nas je zamolio da ga nazovemo nešto kasnije, u subotu poslijepodne više nije odgovarao na naše pozive. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 21:12