StoryEditor
SplitKRASNA ORGANIZACIJA

Sindikati kažu da će se u školama samo ujutro štrajkati, a ravnatelje nitko nije ni obavijestio; Roditelji ispaljuju: Nitko nam ne zna reći hoćemo li sutra djecu slati u školu ili ne!

9. listopada 2019. - 16:56
Nitko ne zna hoće li sutra bit nastave

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, a nastavljen je u srijedu, završio je neuspješno, te će ovog četvrtka ipak biti štrajka u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, barem tako prenose mediji koji su saslušali izjave sindikalnih čelnika.

- U organizaciji sindikata Preporod, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata hrvatskih učitelja održat će se štrajk u školama u vremenu od 8 do 14 sati u četvrtak kada će svi nastavnici provesti vrijeme u zbornicama, a ne na nastavi, kao i oni iz poslijepodnevne smjene.

Bit će to cirkularni štrajk jer će se od petka štrajkati po županijama, a kakav će biti 'ritam' štrajka, objavit će se tijekom četvrtka - kazali su nam iz splitskog ogranka sindikata Preporod odakle nisu mogli dati preporuku roditeljima da li slati djecu u školu ili ne, jer kako kažu, nisu za to mjerodavni.

Mjerodavni su pak ravnatelji, no njih su sindikati držali u nedoumici čitavo jutro i duže od toga.

Kako bilo, ravnatelji škola koje održavaju nastavu samo tijekom jutarnje smjene iza 14 sati nisu znali štajka li se ili ne jer im na mailove škola nije stigao nikakav službeni dopis sindikata.

U OŠ Bol za štrajk su doznali guglajući preko interneta.

- Evo vidim po medijima da ipak ima štrajka iako ništa nismo službeno dobili. Kako stvari stoje, teško ću uspjeti organizirati nastavu u četvrtak jer je 30 djelatnika škole u članstvu dvaju sindikata, pa ukoliko svi oni budu štrajkali, nastava se neće moći održati jer nismo ni imali vremena za organizaciju.

Roditeljima ću na web stranice škole staviti obavijest da ćemo se prilagoditi realnoj situaciji, ali da računaju kako djeca vjerojatno neće imati nastavu - rekao nam je ravnatelj Davor Bučević.

Ni u OŠ Pujanki nisu nam znali kako će proteći četvrtak u školi jer nikakav službeni dopis nisu dobili.

- Mi kao ravnatelji dužni smo organizirati nastavu i zbrinuti djecu, ali u ovom slučaju ne znam što bih vam rekao. Vidjet ćemo sutra u 8 sati kakva će biti situacija. Ipak nas se trebalo na vrijeme obavijestiti - kazao nam je ravnatelj Mate Glavinović.

U međuvremenu, roditelji malih Splićana ispaljuju. Nitko im u ovom trenutku ne zna reći hoće li djecu sutra poslati u školu ili ne. Najgore je onima koji imaju prvašiće i djecu u nižim razredima, jer u slučaju da ne bude nastave, moraju ih nekako "zbrinuti".

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:04