StoryEditor
SplitIstraga napada na vaterpoliste

Sin poznatog nogometnog trenera pušten na slobodu, doznali smo kako je utvrđeno da ipak nije pozivao napadače

10. veljače 2019. - 14:12
vaterpolist_napad10-090219

Sin poznatog splitskog nogometnog trenera koji je bio u policijskoj postaji radi napada na vaterpoliste Crvene zvezde nakon višesatne obrade pušten je kući. Pregledom poziva i poruka na njegovom mobitelu nije potvrđena sumnja da je on pozvao napadače.

Dodatnim razgovorima je čak utvrđeno kako je upozoravao sportaše da bi mogli imati problema zbog dresova koje su nosili ispod gornjeg dijela trenerke. Radi kao konobar u kafiću na Rivi, a kao mladić je imao problema sa zakonom te je time automatski na sebe privukao pažnju inspektora kao potencijalnog osumnjičenog.

Policija je ocjenila kako je moguće da je on kao zaposlenik kafića u kojem su sjedili vaterpolisti pozvao napadače. Upravo stoga je komunikacija zabilježena na mobitelu trebala pokazati je li imao veze s tim. Nakon iscrpnog ispitivanja u postaji pušten je kući, a policija je nastavila istraživanje nad privedenima u nedjelju ujutro.

Privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske. Odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo svoje rezultate, stoji u obavjesti iz policije.

Formulacija “intezivno i sveobuhvatno” u praksi znači kako su obavili razgovore sa velikim brojem osoba oba spola među kojima je najviše zaposlenika kafića, kako onoga gdje su sjedili vaterpolisti iz Beograda, tako i okolnih. Osim razgovora pregledat će se snimke nadzornih kamera koje obuhvaćaju područje napada i bijega, ali i snimke i fotografije koje su objavljene u medijima i na društvenim mrežama.

Napadnuti su vaterpolisti Aleksandro Kralj, Dušan Vasić i Miloš Maksimović. Upravo crvene trenerke, dresovi ispod njih i amblemi na njima bili su okidač zbivanja u subotu oko 13,40 sati. Vaterpolist Kralj zadobio je lakše tjelesne ozlijede prije nego li je u bijegu pred većim batinama skočio u more.

 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 02:02