StoryEditorOCM
Splitslučaj iz 2020.

Sin Igora Štimca oslobođen optužbe za obiteljsko nasilje nad ocem i sestrom; Sud: ‘Policija je propustila upozoriti...‘

Piše T. Ga.
4. travnja 2024. - 17:27

Sina Igora Štimca, Luku Štimca, Općinski prekršajni sud u Split nepravomoćno je oslobodio optužbe da je 21. svibnja 2020. godine ispoljio psihičko i tjelesno nasilje u obitelji spram oca Igora i svoje sestre.

Policija ga je prije četiri godine privela i prijavila da je obiteljsko nasilje počinio ispred stambene zgrade na Žnjanu u kojoj živi njegov otac, a o čemu su tada pisali mediji koji su navodili da je također slomio nogu prilikom preskakanja ograde balkona očeva stana.

Sud je iz spisa izdvojio službenu zabilješku Druge policijske postaje u Splitu koja je, utvrdio je sudac, bila nepropisno sastavljena jer ne sadrži upozorenje da Igor Štimac i njegova kćer nisu bili morali svjedočiti s obzirom na srodstvo s okrivljenikom.

image

Igor Štimac

John Thys/Afp

Mlađem Štimcu sud nije uspio dostaviti pozove na ročišta, već su se pozivi vraćali s naznakom da je okrivljenik odselio. Sud je potom izdao dovedbene naloge, no oni nisu izvršeni jer policija mladića nije našla ni na jednoj od njegovih poznatih adresa, a dostupna je bila informacija da je odselio u Katar.

Sud nije uspio uručiti ni poziv Igoru Štimcu, dok se njegova kćerka nije odazvala na pozive suda jer nije ni morala svjedočiti, a ranije su policiji izjavili da ne ustraju u prekršajnom progonu svog sina i brata, već žele da se postupak obustavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 21:13