StoryEditor
Splitjednosmjerno kroz luku

Sezona se bliži, ovo je još jedan pokušaj rješenja nesnosnih prometnih gužvi u Splitu: vozači, na karti pogledajte kuda ćete se moći kretati

Piše PSD
30. travnja 2019. - 14:55
luka00

Kako lanjsko rješenje sa Zvonimirovom i nije baš upalilo, splitska Gradska uprava uoči sezoni pokušat će na drugi način riješiti nesnosne prometne gužve koje svakoga ljeta iznova guše centar Splita.

Kako je 'Slobodna' jučer objavila, promet u splitskoj Gradskoj luci od kraja svibnja, najkasnije početka lipnja trebao bi se odvijati samo u jednom smjeru, a danas je i službeno predstavljen novi prometni režim.

Drugi pokušaj da se stane na kraj nesnosnim gužvama u splitskoj trajektnoj luci: gradska uprava osmislila novi način prometne regulacije, uskoro će otkriti sve detalje

Svim vozačima stoga predstavljamo mapu koja prikazuje kako će uskoro funkcionirati prometna regulacija u centru Splita.

Ponovimo, najznačajnija novost je da će promet kroz cijelu luku biti jednosmjeran, nema niti traka za skretanje ulijevo prema Zagrebačkoj, dok će Zvonimirova ulica biti jednosmjerna i nastavit će se tako u dva traka prema luci. Sav izlaz iz luke će se odvijati preko Jadranskog mosta.

Iz Bijankinijeve ulice na Bačvicama skretat će se desno u Poljičku, kao što je i sada, no najveća novina je da će se moći skretati lijevo u Petrovu i prema Zvonimirovoj, u Pojišansku ulicu, što znači da ona u potpunosti mijenja svoj smjer.

Tolstojeva ulica bi dijelom trebala postati slijepa ulica pa se iz nje više neće moći ulaziti u Zagrebačku ulicu prema Pazaru.

Ovo rješenje je, rečeno je na predstavljanju, podloga je za trajno rješenje prometnih gužvi u Splitu.

Naravno, to znači i promjena vožnje pojedinih autobusnih linija, a poseban režim očekuje i pješake.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 08:43