StoryEditor

Severinini odustali od zauzimanja Vukovarske ulice

Piše PSD.
3. studenog 2010. - 20:16
Iako se očekivalo da će danas obitelj Severine Vučković i službeno ući u posjed na trasi Vukovarske ulice u Splitu, to se nije dogodilo, a nisu ni obustavljeni radovi na izgradnji prometnice.

Naime, Jasenka Ozretić, koja je ispred Ureda državne uprave vodila cijeli postupak izvlaštenja, samo je utvrdila činjenično stanje na posjedu. S obzirom da je Ministarstvo pravosuđa postupak proglasila ništavnim, očekuje se od Ureda da donese rješenje o vraćanju u posjed spomenute obitelji.

Na trasi Vukovarske osim Zdenke Žunić, bili su i ostali vlasnici zemljišta – Željko Tomić, Mate Budalić, Nives Milardović u ime svojih roditelja, koji su redom ukazivali na nepravilnosti u postupku izvlaštenja kao i nasilno upadanje u njihove posjede, unatoč trajanju postupka izvlaštenja ili ishođenju privremene mjere.

-Grad nema ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu za Vukovarsku, lokacijska je tri puta poništavana, a Središnji geodetski ured poništio je 2007. godine parcelaciju za cestu. Gradske institucije na ovakav način žele pokazati svoju silu i moć – kazala je pred okupljenim novinarima Zdenka Žunić, jedna od vlasnica zemljišta na trasi Vukovarske.

 - Meni je moje zemljište bilo oduzeto još 80-ih godina, jer nije bilo privedeno svrsi. Zbog toga sam 1997. godine podnio zatjev za povrat, koji još uvijek stoji u Uredu državne uprave i nikoga nije briga. Kad se počela gradit Vukovarska, jednog dana doša je bager, uša je nelegalno u posjed i počupa mi sve masline. Ja sam tako ostao izvlašten, ni lipe nisan dobio. Ispada da su komunisti bili pošteniji od ovih - jada nam se Budalić.

Nives Milardović čak je bio zabranjen pristup posjedu svojih roditelja (?!), pa ju je s vlastite zemlje, kaže, tjerala policija.

- Izvođač radova za Grad “Poduzeće za ceste” zadnji je put 19. listopada upalo u posjed nasilno, bez ikakvih prava, unatoč privremenoj mjeri o zabrani uznemiravanja posjeda koju je izdao sud - veli Milardović.

Željko Tomić prvi je dobio rješenje Ministarstva pravosuđa kojim se postupak izvlaštenja proglašava ništavnim. Od samog početka priče s Vukovarskom, veli, bili su prevareni.

- Na zemlji sam imao 60 maslina, a u vještačenju mi je svako stablo masline stara 20 godina procijenjena na 1800 kuna, Otišao sam u obližnje poduzeće “Jadro”, predstavio se kao kupac i tražio predračun, gdje su mi procijenili stablo na osam tisuća kuna. Gdje je tu pravda? - pita se ogorčeni Tomić.

N. LULIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:54