StoryEditor
Splittreća sreća

Šestero je kandidata u igri, a mi smo doznali tko bi mogao preuzeti poziciju direktora splitske ‘Čistoće‘. Nedavno je dao ostavku na važne funkcije koje je obavljao u drugom gradu

Piše Ana Franić
20. prosinca 2021. - 15:55

Ponovljeni natječaj za direktora splitske "Čistoće" uspješniji je od onog prvog raspisanog u listopadu kada, prema riječima vladajućih, nije bilo dovoljno dobrih kandidata, pa je poništen. Kod drugog pokušaja izbora direktora ove firme bila je procuduralna greška, pa bi ovo bila treća sreća.

Kako nam je potvrdio dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, odabran je jedan kandidat kojeg u petak mora potvrditi i Skupština "Čistoće".

- Na natječaj je pristiglo ukupno šest prijava i za razliku od prošlog puta, bilo je teško izabrati jer je riječ o odličnim kandidatima. Odradili smo razgovore i odabrali najboljeg. Sjednica skupštine "Čistoće" zakazana je u petak, kada će se donijeti odluka o razrješenju Lukše Regja s mjesta direktora. Novi direktor preuzet će dužnost 17. siječnja 2022. godine – objasnio nam je dogradonačelnik Kuzmanić.

Podsjetimo, prvi natječaj za direktora "Čistoće" bio je poništen. Tada se prijavilo deset kandidata, no analizom prijava, a s obzirom na specifične standarde postavljene pri odabiru, donesen je zaključak o poništenju.

U kuolarima se kao direktora splitske "Čistoće" spominje Ivicu Karoglana, koji je donedavno bio direktor samoborskog "Komunalca". 

U prilog tome ide i objava gradonačelnice Samobora Petre Škrobot, koja je na svom Facebook profilu objavila da je Karoglan dao ostavku na pozicijama direktora "Komunalca d.o.o.", "Odvodnje Samobor" i predsjednika NK Samobor.

- Moram priznati da me iznenadio ovaj potez gospodina Karoglana budući da smo u ovih šest mjeseci, po mom mišljenju, imali konstruktivnu suradnju - napisala je Škrobot između ostalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 04:15