StoryEditorOCM
SplitZBOG OSIGURANJA

Šefovi splitskih tvrtki dobili iz Banovine depešu da izvole popisati imovinu. ‘Nek to riješi novi direktor, ja idem ća‘

Piše Ana Franić, Gabrijela Radanović
20. listopada 2021. - 16:32

Tvrtka "Rheos", registrirana za posredovanje u osiguranju i reosiguranju, došla je jučer u središte zanimanja javnosti nakon što je na površinu isplivala informacija kako Grad Split planira objediniti osiguranje svih gradskih tvrtki i kako želi da upravo spomenuta tvrtka posreduje između dviju strana, osiguranja i tvrtki.

Kako su gradske tvrtke do sada ugovarale osiguranje svoje pokretne i nepokretne imovine, odlučili smo provjeriti iz prve ruke i nazvali smo direktore neke od najvećih splitskih gradskih tvrtki.

FRANJKIĆ ('Parkovi i nasadi'): Ja sam na odlasku...

Čelni čovjek "Parkova i nasada" Saša Franjkić, koji je na odlasku, rekao nam je da je dobio mail od Grada Splita, u kojemu stoji da planiraju jedinstvenu nabavu za police osiguranja za sva gradska trgovačka društva.

- Osobno neću ništa potpisivati jer to veže firmu za sljedeću godinu. S obzirom na to da sam na odlasku, smatram da je ovo tema o kojoj mora razmišljati i odlučivati novi direktor - rekao nam je Franjkić.

Zanimalo nas je kako su do sada osiguravali svoju imovinu.

- Godišnje osiguranje koje smo do sada plaćali iznosilo je nešto manje od 200 tisuća kuna. Do sada je to funkcioniralo tako da bismo tražili ponudu od nekoliko osiguranja i odabrali bismo najbolju. Kako je riječ o iznosu manjem od 200 tisuća kuna, nismo bili dužni provoditi javnu nabavu - objasnio nam je Franjkić.

DELIĆ ('Promet'): Dosad je bio javni natječaj

Miroslav Delić, direktor "Prometa", potvrdio nam je kako je dobio mail iz Grada Splita u kojem se traži da točno specificiraju sva osiguranja koja imaju i detalje o njima.

- Trenutačno pripremamo podatke za sve vrste osiguranja koja imamo. Kod nas je specifična situacija i imamo šest vrsta osiguranja, primjerice za vozila, imovinu, vezano za odgovornost prema trećim osoba... U odgovoru ćemo dostaviti i podatke o iznosima polica osiguranja koje smo do sada imali. Čim objedinimo sve te podatke, poslat ćemo ih Gradu - rekao nam je Delić i dodao:

- Trenutačna godišnja polica za tvrtku "Promet" iznosi oko milijun i 300 tisuća kuna za svih šest polica i traje do travnja 2022. godine. Za sve police osiguranja mi smo do sada raspisivali javni natječaj na temelju kojeg smo odabirali najbolju ponudu sukladno zakonu - kazao je Delić.

ŠUTA ('ViK'): Provodili smo javnu nabavu

Tomislav Šuta, direktor "Vodovoda i kanalizacije", također nam je potvrdio da je dobio mail od Grada Splita vezano za specifikaciju polica osiguranja koje su ugovarali.

- Zaprimili smo mail Grada Splita vezano za provođenje objedinjene javne nabave u gradskim tvrtkama i Gradu Splitu sa svrhom postizanja boljih financijskih uvjeta osiguranja. Sukladno tome ćemo se prilagoditi provedbi planova Grada Splita i dostaviti sve informacije vezano uz naše dosadašnje police osiguranja - kazao nam je Šuta.

Dodao je kako su njihove dosadašnje police osiguranja iznosile oko 600 tisuća kuna i za svaku su provodili javnu nabavu.

REGJO ('Čistoća'): Već radimo s 'Rheosom'

Lukša Regjo, direktor "Čistoće", rekao nam je da osiguranja već dulji niz godina pribavljaju preko posrednika u osiguranju, već spomenute tvrtke "Rheos". Riječ je o pet polica, čija je godišnja vrijednost gotovo 786 i pol tisuća kuna.

Kazao je kako je zadovoljan poslovanjem brokerske tvrtke koja umjesto njih posreduje prilikom isplate odštete od strane osiguravateljske tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 07:57