StoryEditorOCM
Split‘otpor je uzaludan‘

Šef splitskog SDP-a o ostavci Puljkove vijećnice: ‘Tako svi završe kad Velikom vođi kažeš ne! Trebali su se zvati Borg‘

Piše P. K.
29. veljače 2024. - 13:08

Davor Matijević, splitski gradski vijećnik i predsjednik splitskog SDP-a, reagirao je na svom Facebooku na ostavku sad već bivše vijećnice centra Ane Dorotić Čaljkušić.

Ona je dala ostavku na mjesto gradske vijećnice i napustila je Centar nakon što je prije glasanja o ukidanju Upravnog odjela za gradsku imovinu zbog razilaženja u mišljenjima napustila sjednicu Gradskog vijeća.

Matijević kaže da je ovo samo još jedan primjer netolerancije Ivice Puljka, kako ga on naziva "Velikog vođe", na drugačija mišljenja i neposluh u redovima svoje stranke.

Istaknuo je i bivše Puljkove suradnike i stranačke kolege koji su doživjeli sličnu sudbinu, među kojima je i Maja Đerek. Baš ona bila je na čelu Upravnog odjela za gradsku imovinu, kojeg se sad cjepka na dva dijela, pa njeno radno mjesto, u slučaju da je Službenički sud presudi u njenu korist i vrati je na posao, više neće postojati.

- Kad Velikom vođi kažeš ne!

Ana Dorotić Čaljkušić se drznula izać‘ iz vijećnice kad se glasalo o novom ustroju kojim se ukida radno mjesto zviždačici Maji Đerek jer se s odlukom nije slagala.

U konačnici ovo nije bitna odluka poput izglasavanja proračuna već tehnička odluka koja je prošla i bez njenog prisustva, ali znamo da Veliki vođa ne tolerira ičije mišljenje niti neposluh. Kako nema izvorni mandat nego je ušla kao zamjena, Veliki vođa je obavijestio da izađe sama i da ostavku ili će je oni izbaciti.

Tako manje više završe svi koji ne žele slijepo slušati odluke bračnog para Puljak. Ne postoji nijedan partner, suradnik koji je s njima trajao dulje od jednog mandata: Maja Đerek, Dalija Orešković, Jakov Prkić, Zdenko Omrčen, Daša Dragnić, Danira Matošić, Kristina Vidan, Renato Čupić, Sani Mardešić, Ante Renić, Brane Urlić, Ante Pranić i još mnogo mnogo njih.

Bilo bi bolje da su Puljci stranku nazvali Borg grupa jer svaki otpor je kod njih uzaludan - kazao je Matijević.

image
Screenshot/ Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:50