StoryEditor
SplitMILIVOJ TOPIĆ

Šef splitskog Ceha prijevoznika komentira uhićenja ilegalnih taksista: ‘Na jednu original dozvolu dolazi na desetke kopiranih! Ljudi ne znaju tko ih vozi!‘

Piše Ivana Buljan
20. rujna 2021. - 09:39

Prošlotjedna akcija hrvatske policije koja je u Dubrovniku uhitila ilegalne taksiste iz susjedne Bosne i Hercegovine još je jednom pokazala sve nedostatke aktualnog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Iako akciju pozdravljamo, ovim putem želimo informirati javnost i nadležne institucije da je ovo tek kapljica u moru nepravilnosti s kojima se susreću legalni taksi prijevoznici, ujedno i naši obrtnici, poručio je Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika Split nakopn prošlotjednih uhićenja ilegalnih taksi prijevoznika.

- Više puta smo upozoravali da u Hrvatskoj ne postoji evidencija taksi vozila niti je poznato koliko vozila u jednom trenutku prometuje našim ulicama. Građani ne znaju tko ih vozi jer na jednu original dozvolu dolazi na desetke kopiranih, a uz pomoć raznih platformi strani državljani ilegalno obavljaju usluge taksi prijevoza na obali - dodao je Topić pa nastavio:

Ovakvi događaji koji svakodnevno prolaze ispod radara, trebali bi poslužiti kao putokaz resornom ministarstvu u budućim izmjenama i dopunama Zakona. Iako je Hrvatska obrtnička komora pravovremeno uputila niz komentara u javnom savjetovanju te svojedobno na sastanku detaljno upoznala predstavnike ministarstva sa stručnim prijedlozima, isti u konačnici nisu implementirani, kazao je Topić.

- Po tko zna koji put želimo eksplicitno naglasiti da prijevoznici nisu 'protiv liberalizacije', ali jesu protiv nereda i malverzacije. Zakon nije dobar, to treba jasno i glasno kazati te učiniti sve da nove izmjene i dopune osiguraju red i sigurnost na hrvatskim cestama. Nadamo se da će resorno ministarstvo na čelu s Olegom Butkovićem napokon shvatiti da u Cehu prijevoznika ima partnera koji za cilj ima zaštitu građana, obrtnika i u konačnici gradskog i državnog proračuna - zaključio je Milivoj Topić.

item - id = 1128544
related id = 0 -> 1135028
related id = 1 -> 1134960
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 18:39