StoryEditor
SplitLEO LUETIĆ POTVRDIO

Šef splitske Hitne pomoći: Nazvao me kolega i rekao mi kako mu je nalaz pozitivan, sad imamo šestero zaraženih, svi su iz Prijavno-dojavne jedinice

28. ožujka 2020. - 18:23
Dr. Leo Luetić:  Manjak djelatnika kompenziramo sa splitskog područja i još uvijek najnormalnije radimoJoško Šupić/Arhiv/HANZA MEDIA

Kako nam je potvrdio dr. Leo Luetić, i šesti djelatnik Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus.

- Kolega me nazvao na telefon i rekao mi kako mu je nalaz pozitivan. Kako se radi o djelatniku koji je iz rada Zavoda "isključen" od 17. ožujka ove godine, od kada je počeo pokazivati neke simptome, koji bi mogli upućivati na zarazu koronavirusom, nadam se i želim vjerovati da se koronavirus više neće pojavljivati među zaposlenicima Zavoda. Ovih šest djelatnika, koji su do sada pozitivni na koronavirus, bili u međusobnom kontaktu i nadam se da na ostale zaposlenike virus nije prenesen. Odnosno, pretežno se radi o djelatnicima Prijavno-dojavne jedinice našeg Zavoda, kazao je dr. Luetić.

Zanimalo nas je, da li činjenica što je šest djelatnika Hitne pomoći, zbog koronavirusa odsutno s posla ugrožava normalno funkcioniranje Zavoda?

- Ne, jer moj Stručni tim i ja uspijevamo napraviti raspored za svakodnevno funkcioniranje. Manjak djelatnika kompenziramo sa splitskog područja i još uvijek najnormalnije radimo, zaključuje dr. Leo Luetić.

Važno je napomenuti da, prema riječima dr. Luetića, kod nijednog zaposlenika Zavoda, koji je pozitivan na koronavirus, klinička slika oboljenja nije teža.

 

item - id = 1012487
related id = 0 -> 1012287
related id = 1 -> 1129239
related id = 2 -> 1129206
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 16:50