StoryEditorOCM
Splitgradonačelnik s mašklinom

Šef Kotara Meje komentirao Puljkovu sadnju na Marjanu: ‘To je nezakonito. Privatne osobe bez licence ne smiju pošumljavati, a prvo posađeno stablo u 30 godina je laž‘

Piše SPLIT SD
6. veljače 2022. - 21:54

O današnjoj sadnji na Marjanu u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima, osvrnuo se i Ante Bekavac, predsjednik Gradskog kotara Meje kojemu pripada veliki dio Park šume Marjan.

Evo što je napisao: 

-  Na startu, pošumljavanje Marjana kao i svaki dobronamjeran građanin apsolutno podržavam. Našoj šumi, plućima Splita, moramo pružiti ruku i pomoći joj da opstane! Međutim, nekoliko činjenica se mora istaknuti kako bi se imala potpuna slika i razgraničilo zbilju od pokušaja jeftinog političkog marketinga.

1) Zakonska regulativa je jasno odredila tko smije obavljati stručne poslove u šumarstvu, a to su ovlaštene i licencirane tvrtke. U slučaju PŠ Marjan, jedina ovlaštena tvrtka za sanaciju i sadnju su Dalmatinske šume. Privatnim osobama koje nemaju licencu nije dopušteno obavljanje pošumljavanja, makar se radilo i o gradonačelniku.

2) Današnji spin gradonačelnika o sadnji "prvog stabla na Marjanu poslije 30 godina" je potpuni promašaj. Ne samo da je laž (u proteklih nekoliko godina na Marjanu su sadili skauti, Lionsi, HNS, javna ustanova, zeleni gerilci i mnogi drugi), nego je i nezakonita s obzirom da se nigdje ne spominje tko je nositelj projekta sadnje već se u prvi plan istura gradonačelnika koji je odlučio uzeti mašklin u ruke i spasiti šumu tako što će zasaditi jedno stablo.

Gradonačelnika pozivam da pošumljavanje Marjana prepusti stručnjacima i onima koji za to imaju dozvole te da napokon održimo toliko priželjkivani zajednički sastanak kako bi mnogi projekti koje smo pripremili napokon dočekali realizaciju na korist svih stanovnika Splita. Ovakav jeftini politički marketing neka malo pričeka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 19:39