StoryEditor
Split‘NEKA SE UHVATI POSLA‘

SDP-ovac Matijević se čudi gradonačelniku: Nije mi bilo jasno njegovo ponašanje, ali sad shvaćam zašto je inicirao sukobe

Piše PSD
21. listopada 2021. - 11:11

Gradski vijećnik iz redova SDP-a Davor Matijević kazao je da mu je teško razumjeti gradonačelnika. 

- Iskreno nije mi bilo jasno njegovo ponašanje u zadnja dva mjeseca jer je konstantno inicirao sukobe s partnerima, kako s nama tako i s Mostom. Nije nam bilo jasno zašto inicira sukobe i zašto izmišlja nekakve opstrukcije, ali sad nam je sve jasno. Čovjek želi ići na izbore i procijenio je da je sad pogodan trenutak. Ono što je nekorektno je prebacivati lopticu na gradske vijećnike. On ima apsolutno funkcionalno vijeće i nakon što mu nije prošla jedna točka o KK Splitu on zaziva izbore što je nekorektno prema biračima i građanima Splita – rekao je Matijević.

Istaknuo je da je gradonačelnik dobio povjerenje i da je na njemu da se uhvati posla i da radi.  

- Split ne zaslužuje biti taoc ničijih igrica nakon HDZ i Željka Keruma. Mislim da smo se stvarno trebali uhvatiti posla, a ne da se na svakoj sjednica vijeća izvode performansi. Zašto je gradonačelnik sve ovo napravio? Samo zato što je jučer dobio optužbu i želi baciti malo prašine u oči da zakamuflira neke svoje možda loše poteze – rekao je Matijević i dodao:

- Najzanimljivije je da jedini tko iz gradskog vijeća zaziva izbore je Ante Franić. Ako je gradonačelnik napravio cijeli performans zbog Ante Franića onda treba posložiti svoje prioritete. Čak ni HDZ ni itko od partnera to ne zaziva. Kad ima pozornost kamera onda se sjeti da ga netko opstruira. Ovo je neozbiljno. Ako mu je do izbora neka da ostavku. Mi to ne sugeriramo i ne zazivamo jer će to zakočiti grad – poručio je Matijević.

Istaknuo je da je upitno hoće li danas proći rebalans proračuna.  

- Treba se uhvatiti posla. Neka sve daje transparentno i na sjednice vijeća i onda nema upitnika iznad glave – rekao je Matijević. 

item - id = 1136749
related id = 0 -> 1147720
related id = 1 -> 1147703
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2021 20:04