StoryEditorOCM
Splitočekuje usvojenje

SDP-ovac dao u proceduru prijedlog za poništenje odluke o spinutskom deponiju. Ima i ideju za alternativnu lokaciju

Piše split sd
24. veljače 2023. - 12:10

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević danas je, za iduću sjednicu Gradskog vijeća, uputio u proceduru prijedlog odluke o poništenju Zaključka kojim je Čistoći dodijeljena gradska površina na Spinutu kao lokacija za pretovarnu stanicu.

‘Smatram da sportsko rekreacijska zona mora ostati isključivo za sport i rekreaciju te da djeci sa Spinuta moramo obnoviti taj centar, a da za pretovar smeća Grad mora pronaći drugu lokaciju.

Buduća praksa također treba biti da se prije donošenja takvih odluka treba kontaktirati gradski kotar ili mjesni odbor barem kako bi ih se informiralo i sa njima konzultiralo.

Moj prijedlog je da privremena lokacija za pretovarnu stanicu bude tzv. škverski parking, ali to je stvar za raspravu sa Gradom i Čistoćom.

S obzirom da su se sve političke opcije izjasnile protiv navedene lokacije na Spinutu očekujem da će ovaj prijedlog biti usvojen", napisao je na svom Facebook profilu.

Kad se glasalo o usvajanju lokacije na Spinutu, nedostajala su dva HDZ-ova vijećnika. Da je samo jedan od njih bio prisutan i dignuo ruku protiv prijedloga, isti bi bio odbačen. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 09:33