StoryEditorOCM
SplitNIJE PROTIV, ALI...

SDP-ov vijećnik o ‘Small Mallu‘: ‘Početak gradnje prije nego imamo odgovore na ključna pitanja je bezobrazan‘

Piše Split SD
10. svibnja 2023. - 18:06

Nakon objave informacije da su investitori Small Malla krenuli u formiranje gradilišta za budući poslovno-garažni kompleks na svom Facebooku se oglasio Davor Matijević, gradski vijećnik i predsjednik splitskog SDP-a.

- Nisam protiv investicija, baš naprotiv u kampanji sam upozoravao da je nedopustivo da ta lokacija skoro 30 godina stoji zarasla, ali neprihvatljivo mi je da još uvijek nemamo odgovore na ključna pitanja: što je s pravom građenja i je li isteklo, odnosno ako je produljeno je li to napravljeno u skladu sa zakonom ili ne. Uopće me ne zanima tko je prije donosio kakve odluke. Ako su griješili oni prije nas, ne moramo i mi.

image
Ante Čizmić/Cropix

Druga tema su stanari Manuša. Što oni dobivaju? Koliko mjesta i po kojoj cijeni će biti dostupno njima? Treća tema je što će se tu na koncu izgraditi? Hoće to biti u skladu s natječajnim radom po kojem je izmijenjen taj plan?

Hoće li to biti po postojećoj dozvoli ili će investitor tražiti izmjenu dozvole (znamo kako sadašnja vlast ne voli kad se mijenja dozvola za vrijeme projekta). Hoće li biti hotel? Hoće li biti poslovni prostori? Nije valjda da bismo iz jedne fotografije trebali donositi zaključke.

image
Ante Čizmić/Cropix

Nisam protiv investicija, nisam protiv investitora, ali gdje je poštivanje zakona, javnog interesa i malo poštovanja prema stanovnicima drugog grada u državi. Valjda ne tražim previše. Početak gradnje prije tih odgovora doživljavam bezobraznim, a i ne suviše pametnim - objavio je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 04:36