StoryEditor
Splitnova runda obračuna

Scena koje se ne ni Smoje ne bi posramio: pogledajte prepirku Getanina i komunalnog redara zbog koje je pozvana i policija

Piše N. L.
26. rujna 2019. - 22:45

Nova runda obračuna na relaciji Getani -komunalno redarstvo upriličena je večeras kada je jedan stanar Geta došao ispred ureda redara na Rivi i počeo ga prozivati zašto ne izlazi na teren.

Počeo ga je snimati mobitelom, no ni redar mu nije ostao dužan pa je i on njega počeo snimati.

Svakako, iz Grada doznajemo kako je zbog cijele situacije pozvana policija koja je izašla na teren, no nije zatekla stanovnika Geta. Iz Banovine poručuju da će učiniti sve da zaštite svoje djelatnike te da je svrha otvaranja ureda na Rivi da se približi građanima, koji mogu na uljudan način prijaviti svaku situaciju koju smatraju spornom ali da nemaju pravo ometati redare u radu.

Ista osoba je u subotu također verbalno vrijeđala redare zbog čega ga je privela policija. Neslužbeno doznajemo kako mu je izrečena zabrana pristupa prostorijama redarstva u trajanju od osam dana, no on je prekršio tako da ga policija trenutno traži.

Ovaj video neodoljivo podsjeca na scene iz Velog Mista kojih se ni Smoje ne bi posramio.

 

'Ovo mi je četvrta zabrana prilaska komunalnim redarima, ali mislim da će ih biti još. Sve dok ne počnu raditi posao za koji su plaćeni'

Tijekom večeri javio nam se Getanin sa svojom izjavom.

- Poštovani, evo opet sam iskočio ni kriv ni dužan iz medijske paštete. Naime, danas sam šetao djecu gradom i učio stariju kćer nekim osnovama koje nas grad baštini. Tako je i mene moj otac učio i ubijao dosadu. I ne budi lijen, osmislio sam ovaj put igru da cemo jednome barbi u jednoj kraljevini zvanoj Banovina slikati i poslati sve reklame koje nagrđuju naš grad. Fotografirali smo papiriće i žvakaće gume na podu, ali mu to nismo slali. Sve smo reklame poslali gosp. Ordulju, jer takav imam s njim dogovor.

Ali, čim sam djecu ostavio kuci i izašao iz uloge oca otišao sam igrati ulogu savjesnog građjanina. Nazvao sam dežurni broj komunalnog redarstava i to dva puta i službenik me dva puta lagao da je izašao na teren. Da stvar bude gora u jednom mi razgovoru govori kako je na terenu, a ja gledam kako jede marendu i priča sa mnom na mobitel iz ureda. Tada sam uzeo mobitel i snimio ga, čak sam mu čitao ulomak statuta i pjevao da mu kao malom djetetu ostane u uhu što mu je posao raditi. Nedugo zatim me skupila policija koja je bila krajnje korektna, te kada su me alkotestirali i napisali mi zabranu prilaska komunalnom redaru, dobro smo se nasmijali sluzžbeniku koji u panici uhvacen u lazi i neradu jedva guta zadnji zalogaj marende. Ovo mi je četvrta zabrana prilaska komunalnim službenicima, ali dok ne krenu raditi posao za koji su plaćeni mislim da to nece biti konačni broj - poručio je.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 07:43