StoryEditor
SplitKOBNO KRIŽANJE NA PLOKITAMA

Saznajemo detalje strašne prometne nesreće: Taksist je Škodom naletio na Peugeot i odbacio ga na pločnik gdje su bile pješakinje. Poginulu djevojku je auto odbacilo 30 metara, a moglo je biti i još žrtava...

7. srpnja 2019. - 23:35

Saznajemo detalje strašne prometne nesreće na raskrižju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu u nedjelju oko 16,02 sati prema kojima smo rekonstruirali tijek događaja. U prometnoj nesreći u kojoj je jedna pješakinja smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena sudjelovalo je pet osobnih automobila od kojih su se dva kretala dok su ostali bili u mjestu.

Stravična nesreća na križanju Vukovarske i Dubrovačke: Hitna je brzo stigla, ali pješakinji nije bilo pomoći...

Iz pravca sjevera prema tunelu u Dubrovačkoj ulici išao je vozač taksi vozila Škoda koji je naletio na osobni automobil Peugeot koji se kretao od smjera Gripa prema istoku. Škoda udara Peugeota u bočnu lijevu stranu i odbacuje ga na pločnik na istočnoj strani raskrižja gdje nalijeće na dvije ženske osobe pješakinje.

 

 

Od siline udara jedna od njih je odbačena na udaljenost od 30 metara do autobusnog stajališta. Nesretna pješakinja je prilikom toga prvo udarila o parkirani automobil na kojem ostaju tragovi krvi te nakon toga pada na tlo. Od stravičnih ozljeda 20-godišnjakinja je preminula.

Peugeot nakon pješakinje udara i u jedan parkirani automobil kojeg je odbacio u stablo.

Stanar Dubrovačke: Toliko je jak to bio udarac da sam ga čuo iz stana iako sam imao slušalice na ušima, a svi prozori su bili zatvoreni!; Priča se da je taksist, koji je dolazio iz Plokita, udario u automobil, a on u nesretnu djevojku...

Za to vrijeme Škoda od udara biva odbačena prema jugu gdje nalijeće na osobni automobil Caddy koji je bio zaustavljen na semaforu. Od vozača nitko nije zadobio ozljede koje su zahtijevale liječničku pomoć, a druga pješakinja koja je udarena na pločniku je prevezena u KBC Split s teškim ozljedama.

 

 

Vozač Peugeota je samim čudom izbjegao ozbiljne ozlijede, a možda i smrt jer je dobio direktni udar u svoju stranu automobila. Izbjegavanju ozljeda je utjecao i zračni jastuk koji mu se aktivirao. Prema prvim podacima, mogućnost je da su i vozač Škode i Peugeota vozili preko dozvoljene brzine od 50 kilometara na sat.

Dežurni kirurg KBC-a Split: Poginula pješakinja je mlada djevojka, kćerka naše djelatnice... Prestrašno je to...

Navodno je jedno od vozila prošlo kroz crveno svjetlo. To će se sa sigurnošću znati tek nakon obrade svih podataka koji uključuju vrijeme sudara koje će se usporediti s vremenom uključivanja svjetala na semaforima na tom raskrižju.

Očevidom je rukovodio Damir Mišić zamjenik Općinske državne odvjetnice u Splitu uz Stanka Smodlaku, stalnog sudskog vještaka za strojeve, cestovni promet i motorna vozila tee policijske službenike Postaje prometne policije Split.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 03:45