StoryEditorOCM
SplitSastanak u Banovini

Sastali se 'Naš Marjan' i gradski čelnici: Osniva se Stručno povjerenstvo za Marjan, koje će biti savjetodavno tijelo Javnoj ustanovi

Piše PSD
30. siječnja 2019. - 12:16

Nakon sastanka u Banovini, Grad Split i inicijativa Naš Marjan uputili su zajedničko priopćenje, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Na današnjem sastanku u gradskoj upravi saslušani su i razmotreni svi zahtjevi koje je inicijativa Naš Marjan uputila prema gradonačelniku i gradskoj upravi. Nakon sadržajne rasprave, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima te predstavnik inicijative Naš Marjan Leopold Botteri, udruge Sunce Gabrijela Medunić Orlić i Društva Marjan Srđan Marinić dogovorili su kako će predsjedniku Upravnog vijeća JUPŠ Marjan doc. dr. sc. Mirku Ruščiću biti upućen zahtjev za osnivanje Povjerenstva za Marjan u kojem će se okupiti stručnjaci predloženi od strane sudionika sastanka.

Rok za sazivanje Povjerenstva je tri dana, a sva sredstava potreban za rad Povjerenstva i provođenje njegovih zaključaka osigurava JUPŠ Marjan iz sredstava osiguranih u gradskom Proračunu za suzbijanje potkornjaka. Povjerenstvo će biti savjetodavno Upravnom vijeću i ravnatelju JUPŠ Marjan.

Zajednički cilj svima je borba protiv ove pošasti, pridržavajući se pravila struke i transparentnog poslovanja. Suzbijanje potkornjaka i saniranje štete i dugogodišnjeg zanemarivanja Marjana otvorilo je pitanje oko kojeg su se svi usuglasili, a to je potreba biološke obnove marjanske šume", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 22:42