StoryEditor
Splitturistička inspekcija

Sad kad je napokon upoznala Split, Alma se planira vratiti i dogodine: ‘Oduševile su nas povijesne ulice i priče, a energija građana je zarazna‘

Piše PSD
30. srpnja 2021. - 20:31

Alma i Maelis Series, Pariz, Francuska

Alma Series iz Pariza u Split je došla s kćeri Maelis. Još donedavno joj ljetovanje u Hrvatskoj nije bilo ni na popisu želja, ali nakon pet dana provedenih u gradu pod Marjanom već priželjkuje povratak s prijateljicama.

S njima svakodnevno dijeli fotografije s ljetovanja, iščekujući dan kad će ih provesti ulicama i prenijeti im priče o povijesti koje je doznala od turističkog vodiča.

- Nije ni čudo što je Dioklecijan starost poželio provesti baš ovdje. Procijenio je da je ovaj mediteranski poluotok idealno mjesto za odmor, a ja bih se i danas, dva tisućljeća kasnije, kad sam ga napokon i sama otkrila, složila s tim – rekla je s osmjehom.

- Ostaci bogate povijesti doista su impresivni, šetnja među zidovima palače je kao putovanje kroz vrijeme. Na ulici su nas neku večer oduševile djevojke koje su plesale u tradicionalnim nošnjama – dodala je.

Istaknula je da su Splićani puni života i da je njihova energija zarazna. Pohvalila je i mediteranske specijalitete.

Primijetila je da bi se čistoći centra ipak trebalo posvetiti nešto više pažnje, jer za prolaznicima često ostaju tragovi u vidu boca i druge ambalaže. Isto vrijedi i za plaže.

Osim Splita, zasad je posjetila Hvar i Paklene otoke, a raduje se i zakazanom izletu na slapove Krke. Dogodine planira upoznati i druge destinacije na hrvatskoj obali.

OCJENE OD 1 DO 10


Kafići – 10

Restorani – 10

Zabavni sadržaj – 10

Plaže i more – 8

Čistoća u gradu – 7

Promet – 5

Ljubaznost građana – 10

Smještaj – 10

Cijene – 10

Dostupnost informacija o turističkoj ponudi – 10

item - id = 1116686
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 05:24