StoryEditorOCM
SplitMreža anarhosindikalista (masa) pozvala na bojkot multipleksa Broadway zbog neisplaćenih plaća radnicima

S ulaznicom i letak za bojkot kina

Piše PSD.
6. kolovoza 2008. - 22:42

U pitanju nije samo Petar S., naš član koji je oštećen od strane uprave Broadway kina; neisplaćivanje radnika u zakonskom roku njihova je politika-  stoji u letku. Gvozden Vidović, vlasnik Broadwaya: Tužit ću ih

Splitski ogranak Mreže anarhosindikalista (MASA) priopćenjem za javnost, kao i propagandnim letcima koji se dijele na nekoliko lokacija u gradu te dobivaju na splitskim projekcijama kinopredstava, poziva na bojkot Broadway kina, odnosno multipleksa koji se nalazi na Brodarici u sklopu prodajnog centra Joker.

MASA, naime, tvrdi da im se za pomoć obratio njihov član Petar S., koji je kao bivši djelatnik splitskog Broadway kina na radnom mjestu biljetara ostao uskraćen za isplatu osobnih dohodaka.

- Nakon duljeg zavlačenja, uzaludnih apela da dobije ono što mu pripada te odgovora Uprave kako “nije jedini koji nije primio plaću, ako ga to tješi”, ovaj nam se član obratio za pomoć. Upravi Broadwaya poslano je službeno pismo u kojem smo im dali rok od sedam dana za isplatu plaće – na pismo su se oni, naravno, oglušili.

Iz Broadway kina navode i kako svi radnici ne mogu
ispuniti očekivanja posjetitelja
Ovdje se dakle ne radi o izoliranom slučaju, Petar S. nije jedini radnik koji je na takav način oštećen od strane uprave Broadway kina, već neisplaćivanje radnika u zakonskom roku predstavlja kontinuiranu politiku uprave Broadway kina - stoji u priopćenju gradskog ogranka MASA-e.

Zagrebački vlasnik i direktor Broadway kina, Gvozden Vidović, negira sve navode iz priopćenja te prijeti tužbom MASA-i zbog javnog iznošenja neistinitih tvrdnji koje štete ugledu tvrtke.

- Odgovorno tvrdim da se u Broadwayu svi djelatnici isplaćuju na vrijeme. Mladić Petar S. bio je kod nas na probnom radu te nije zadovoljio. On više ne radi kod nas, a sve mu je isplaćeno. Točno je da dio našeg osoblja koji je bio na probnom roku nije zadovoljio uvjete, ali nije ni bilo za očekivati da će svi prijavljeni biti sposobni ispuniti one radne zadatke koje traže posjetitelji naših projekcija. Još se uvijek ekipiramo, ali, ponavljam – svi su djelatnici, uključujući i one koji su radili na probnom roku, isplaćeni pošteno i po zakonu.

Plaća stigla nakon akcije

Bivši djelatnik splitskog Broadwaya, kao i član MASA-e, Petar S. iz Splita potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da mu je tijekom jučerašnjeg dana isplaćen sav iznos koji su mu je dugovali. Prema njegovoj izjavi, nekoliko tjedana “pregovaranja” nije urodilo plodom, ali je dijeljenje protestnih letaka s pozivom na bojkot očito zabrinulo upravu Broadwaya.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 23:45