StoryEditor
Splitgomile smeća na marjanu

S ovakvim građanima, nema tog komunalca koji nam može pomoći: pogledajte što rade pojedini stanovnici elitnog splitskog kvarta, ne bismo ih voljeli imati za susjede...

Piše Ana Franić
2. rujna 2019. - 15:37

Borba sa smećem u Splitu traje dugi niz godina, to znaju već i ptice na grani. I bez obzira na sve što komunalci rade i trude se da nam grad bude što čišći, uvijek se nađe nekolicina građana koja bez obzira na pravila i sve, radi po svom.

Primjer je to i u ulici Mandalinski put koja se nalazi tik uz Marjan.

Čitateljica nam je poslala fotografije na kojima ima od igle do lokomotive. Plastične stolice, ladice, stolovi i kada samo su dio interijera koji je izbačen na površinu iza kontejnera, a u oči bode i desetak automobilske guma kojima tu sigurno nije mjesto.

- U petak su komunalci satima čistili krupni otpad koji se nakupljao, da bi u subotu osvanulo novo brdo raznolikog, šarolikog otpada. Dugo godina živim u kvartu i nikada nije bilo ovako. Ne znam tko to redovito radi, ali kulture svakako nema.

Samo dan nakon što je sve očišćeno, netko je ponovno bezočno ostavio ogromnu hrpu smeća, zaključuje revoltirana čitateljica dodajući kako su žuti kontejneri za robu redovito "opljačkani" i roba bude razbacana posvuda.

Dok sami ne promijenimo svijest i postanemo odgovorniji, ne možemo ništa bolje ni očekivati.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:48