StoryEditorOCM
SplitODLUKA POGLAVARA

S Kmana odlazi don Ivan Terze: službu je jučer i službeno predao novom župniku don Milanu Ivančeviću pred dekanom Katedralnog dekanata fra Antom Udovičićem

Piše Milena Budimir
24. kolovoza 2021. - 10:18

Župnik don Ivan Terze nakon tri godine u Splitu, gdje je vodio župu Marije Pomoćnice kršćana na Kmanu, te je bio voditelj oratorija i smještaja za mlade – odlazi, odlukom poglavara, u Zagreb, gdje će služiti kao provincijalni ekonom.

Osim njega, ove godine iz župe su otišli i don Mirko Barbarić (premješten u Žepče), kao i asistent Ivan Dvoraček (nastavlja studij u Jeruzalemu).

– Želim od srca zahvaliti što ste me prihvatili kao svoga. Kmanska župa je lijepa, ali i zahtjevna jer su ljudi čvrsti, postojani i vjerni. Osjećao sam i bezbroj puta se uvjerio da uvijek mogu računati na vašu blizinu i podršku, a u službi župnika blizina i podrška župljana iznimno su važni. Bez vas mnoge dobre stvari koje su se ovih godina u župi dogodile jednostavno ne bi bile moguće. Vjerujem da i dalje mogu računati na vaše molitve – poručio je don Ivan svojim župljanima.

Oprostio se s njima, kako je i red, na nedjeljnoj svetoj misi, kao najvećoj zahvali za sve dobro u protekle tri godine.

Službu je jučer i službeno predao novom župniku don Milanu Ivančeviću pred dekanom Katedralnog dekanata fra Antom Udovičićem.

– Osim našem novom župniku, želim dobrodošlicu i svoj ostaloj braći salezijancima, don Milanovim novim pastoralnim suradnicima: don Pavlu Špoljaru, župnom vikaru don Sanjinu Juriću, đakonu koji će se brinuti o pastoralu mladih, Karlu Ćuku, asistentu. Don Božo Grbeš i don Nikola Zubović ostaju u zajednici kao naši dragi i vjerni ispovjednici – kazao je don Ivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 12:01