StoryEditorOCM
Splitnova turistička palača

Ružno pače splitske rive konačno postalo labud: pogledajte tko je sve prošetao crvenim tepihom i guštao na raskošnoj fešti otvorenja

5. svibnja 2017. - 01:21
palaca00

Turističku palaču koja je raskošnom manifestacijom otvorena u četvrtak navečer na istočnom dijelu splitske Rive šira javnost moći će razgledati tek iza Svetog Duje, otkrio nam je plodouživatelj Stipe Mađor koji usprkos jednogodišnjem kašnjenju u realizaciji projekta nije skrivao zadovoljstvo.

- Sretan sam što je konačno gotovo, jer ovime je Split dobio objekt kojim se može ponositi. Prvi ugostiteljski objekt i par turističkih agencija će otvoriti već nakon Sudamje, a još sam u pregovorima s par tvrtki oko najma gornje etaže i terase, jer u pitanju je perjanica ovog projekta i želim odabrati najbolju opciju - kazao nam je Mađor, koji je najavio i kako će do kraja idućeg tjedna u sklopu novootvorenog kompleksa otvoriti i prostor u kojem će Jadrolinija prodavati karte za trajekte i katamarane.

Investitor još nije dovršio uređenje okoliša oko dva kioska, uprkos najavama, gradske službe ih još nisu uklonile, no kako nam je potvrdila povjerenica Vlade Branka Ramljak, pročelnici su joj obećali da se „radi na tome i kako će sve biti obavljeno jako brzo“.

- Rekli bi nekad ružno pače, a danas prava ljepotica, gotovo pa atrakcija. Cijela splitska turistička usluga podiže se ovim projektom na jedan viši nivo. Ovo je jedna nova vrijednost. Nedostaje još nešto malo radova, ali zadovoljni smo što je objekt doveden do kraja - kazala je povjerenica Ramljak pred okupljenima koje su na crvenom tepihu dočekivali „Dioklecijanovi vojnici“, a u glazbenom programu zabavljali ih klapa Šušur, folkloraši, bubnjari i akrobati s vatrom, kvartet Fascination i DJ Duple sa svojom "Izgubljenom generacijom".Zanimljivo je da su političari mahom zaobišli otvaranje iako smo u jeku predizborne kampanje, a jedino su se pojavili bivši gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova donedavna zamjenica Aida Batarelo, koji su tek iz četvrtog puta pred Gradskim vijećem uspjeli provući cijeli projekt plodouživanja Turističke palače.

Među uzvanicima vidjeli smo i bivšeg predsjednika Ivu Josipovića, a aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao svog izaslanika je poslala Željka Garaču, koji je "novu ljepoticu i pustio u pogon".

- Čestitke investitorima na završetku ovog velebnog objekta, čime je ružno pače izraslo u labuda. Neka se investitor ne uvrijedi na riječima, jer ovo možda nije kapitalni objekt za Split u smislu velike financijske konstrukcije, ali ima posebnu vrijednost.

Želim da ovo bude početak drugačijeg odnosa Grada prema javnim prostorima, jer mnogo je onih o kojima ne brinemo dovoljno. Split možda nije najlipši na svitu kako mu tepamo, ali sigurno ima potencijal da to postane. Za nešto takvo ne treba puno novaca, samo bolja organizacija - kazao je Garača, te Splićanima prenio čestitke predsjednice povodom predstojećeg Dana grada i blagdana svetog Duje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 15:04