StoryEditor
SplitKRALJEVSTVO ZA OMOTNICE

Roditelji na sto muka: splitske osnovce u školama dočekale besplatne knjige, ali u gradu vlada totalna nestašica 'korica'!; Doznajemo gdje ih možete kupiti

Piše Merien Ilić
11. rujna 2019. - 17:23

Dok su proteklih godina roditelji muku mučili s kompletiranjem knjiga, obilaženjem knjižara i antikvarijata, naručivali putem interneta, čekali izdanja koja su kasnila, ove godine udžbenici, kao i radne bilježnice, učenike iz splitskih osmoljetki su dočekali u klupama i to besplatno.

Ušteda za džep ogromna! No, sada se kao najveći problem pokazalo kako i gdje nabaviti omote za udžbenike, posebice što se darovane knjige trebaju vratiti u škole na kraju školske godine, i to neoštećene.

- Nema vam korica! Bilo je, pa nestalo. Naručili smo ih. Sastavite popis, pa ćemo vas nazvati kad ga kompletiramo...- najčešći su odgovori prodavačica i prodavača u splitskim knjižarama i papirnicama na pitanje roditelja 'ima li korica'.

Onih za male i velike bilježnice ima na svakom koraku i po svakakvim cijenama, no ovih za knjige i radne ni 'za lijek'. Stoga su na potezu papirnice koje naplaćuju omote po 3 ili čak 4 kune.

Točno 3,99 kuna košta omot naručen preko "e kupi" koji je proteklih godina bio dragocjen jer su se korice mogle naručivati s knjigama, pa niste trebali razbijati glavu koja je šifra dotične korice. U Škatule će vam za 6 kuna plastificirati korice knjiga ako im ih donesete na pult.

U papirnici Marlo brzo su reagirali i naručili korice, te javljali kupcima koji su ih naručili da dođu po njih, a vijest se munjevito proširila među roditeljima.

- Nije mi jasno kako su svi zaboravili opskrbiti se omotima za knjige i radne bilježnice na vrijeme kao da se nije znalo kada počinje školska godina i da će knjige čekati djecu u klupama. Nas uvijek nešto iznenadi! - komentirala je jedna mama čija je prvašica ostala malo razočarana što u školu mora nositi neomotane knjige. I nije jedina.

#KNJIŽARE#POČETAK ŠKOLSKE GODINE#OMOTNICE# KORICE# PAPIRNICE# ŠKOLSKI PRIBOR

Izdvojeno

04. srpanj 2020 12:28